Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2013,
20.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija VSV Beljak liga EBEL

Nedelja, 20. 10. 2013, 20.09

8 let

Beljak še enkrat odpihnil "zmaje", dovolj je bila že prva tretjina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če so Olimpijini hokejisti v soboto ledeno ploskev zapuščali dvignjenih glav, je bila nedeljska zgodba povsem drugačna. Beljak jim je spet odčital lekcijo, a tokrat blažjo, "orli" so slavili s 7:1.

Po treh tednih, ko so ''zmajem'' zadali enega najbolj bolečih porazov v ligi EBEL (0:8), so v Tivoli prišli dobri znanci Olimpije s trenerjem Hannujem Järvenpääjem na čelu. Ljubljančani, pri katerih je manjkal poškodovani Scott Howes (koleno), v prvem napadu ga je najprej zamenjal Andrej Hebar, nato Miha Verlič, so po sobotni zmagi proti Innsbrucku zatrjevali, da se beljaškim ''orlom'' ne bodo zlahka pustili, a že začetek obračuna je napovedoval, da se večer za domače ne bo dobro končal.

Kuhn po petih minutah na klop, Beljačani rešetali mrežo

Ljubljanska mreža se je zatresla že v 43. sekundi, ko je po slabem posredovanju Jerryja Kuhna zadel nekdanji ''zmaj'' Brock McBride. Koroška ofenziva proti vratom domačih se je nadaljevala in sadove obrodila že v tretji minuti, ko je Michael Forney iz obrata z natančnim strelom pod prečko ugnal Olimpijinega Američana. Le dobre tri minute so bile potrebne, da je Ivo Jan na bojišče poslal Aleša Silo. Malce preden se je iztekla peta minuta, je namreč na sceno stopil najučinkovitejši hokejist razširjenega avstrijskega prvenstva Derek Ryan, ki je Beljačane popeljal na +3. Zeleno-beli so še naprej le s težavo prihajali do strelov, tudi ob igralcu več Thomas Höneckl ni imel prav veliko dela, so se pa gostje odločili, da trije zadetki nikakor niso dovolj in nadaljevali strelske vaje.

V 11. minuti je na semaforju pisalo že s 4:0. Rodney Coleman Jarrett je z leve vratnice lepo podal na desno do samega Marca Pewala, ki je plošček spravil za hrbet Sile, ki je bil prvič premagan. Dobro minuto pred koncem prve tretjine se je gostom ponudila priložnost za petardo, saj sta na kazenski klopi sedela Žiga Pešut in Jake LaPlante. A je veliko napako naredil koroški vratar, ki je izza gola želel podati soigralcu, a je njegovo podajo prestregel Miha Verlič in zadel v prazno mrežo ter za trenutek razveselil občinstvo, med katerim je bil za zdaj še "brezposelni" David Rodman. Gostje se kljub prejetemu zadetku z dvema igralcema več niso pustili zmesti in hitro pripravili odgovor. Že v naslednjem napadu so postavili izid tretjine 5:1. Glavni mož pa spet Derek Ryan, ki je zadel z bližine

Göhringer in Forney še natančna, Morency in Fraser popestrila z boksarskim vložkom

Ljubljančani so drugi del začeli nekoliko bolj razpoloženo, lepo priložnost si je spet pripravil Miha Verlič, kombinirala sta tudi Gregor Koblar in Žiga Pešut, a njihovi poskusi niso našli cilja. Ga je pa našla četrta beljaška peterka, ki je v 26. minuti priigrala najvišje vodstvo na tekmi (+5). Obramba je pozabila na Mariusa Göhringerja, ki je zadrsal po desni strani in vknjižil edini zadetek v drugi tretjini. Obe ekipi sta si sicer priigrali še nekaj priložnosti, a sta mreži do drugega odmora mirovali.

Tudi v zadnji tretjini so zeleno-beli pokazali več želje in elana po zadetku kot v bledem prvem delu. Spet je bil med avtorji lepe akcije Miha Verlič, ki se je preselil v prvi napad. Hitri Štajerec je oddrsal po desni, podal do Judda Blackwaterja na levi, ta pa takoj ustrelil, a je bil beljaški čuvaj mreže na mestu. In če ne daš, dobiš. Sedmico sta zrežirala Nico Brunner, ki je streljal z razdalje, in Michael Forney, ki je pred golom spremenil smer ploščku in vpisal drugi zadetek na tekmi. Če gledalci niso imeli pravega razloga, da bi stoje spremljali obračun, sta jih pred koncem tekme na noge vsaj za nekaj sekund spravila Pascal Morency in Curtis Fraser, ki sta dogajanje popestrila z boksarskim vložkom in si za "nagrado" prislužila disciplinsko kazen tekme. Kljub poskusom domačih, da bi zaostanek nekoliko ublažili, jim to do konca tekme ni uspelo.

Olimpija po 14 tekmah ostaja pri zgolj dveh zmagah in štirih točkah. Misli pa bo treba zbistriti kar hitro, saj jih že v torek čaka gostovanje na Južnem Tirolskem, ko se bodo zoperstavili odličnemu novincu, pri katerem je na preizkušnji Žiga Pance.

Ne spreglejte