Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Red Bull Salzburg VSV Beljak Orli Znojmo Luka Gračnar Žiga Pance Klemen Pretnar Aleksandar Magovac

Torek, 14. 1. 2014, 19.36

8 let

Beljačan ostaja strah in trepet za vratarje, Ouzas za strelce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Redni del so tudi v letošnji sezoni na vrhu končali Dunajčani, Derek Ryan strelske krone ni izpustil iz rok. Michael Ouzas je tisti mož, ki se je v prvem delu lige EBEL najbolje znašel med vratnicama.

Kar nekaj vzporednic bi lahko potegnili med lansko in letošnjo sezono razširjenega avstrijskega prvenstva. Prvo mesto spet pripada hokejistom iz avstrijske prestolnice, ki so na 44 tekmah zbrali eno točko več kot lani, in sicer 62. Končnico sta si ob Dunajčanih zagotovila še Linz in Beljak, medtem ko so se med najboljšimi šestimi ekipami, za razliko od lani, znašla nova tri moštva: Salzburg, Bolzano in Znojmo.

Daleč za vsemi sta ostala Innsbruck in Olimpija. Ljubljančani so po najboljšem tretjem delu sezone, ko so zbrali več kot polovico vseh točk (11), v zadnji četrtini spet padli in na račun dodali skromno petico, kar je na koncu zadostovalo za 21 točk.

Še deset točk več kot lani

Kljub hudemu porazu na zadnji tekmi, ko so proti vodilnemu Dunaju izgubili z 1:11, sta lahko samozavestna Beljačana Derek Ryan in John Hughes. Ryan je tudi letos najučinkovitejši igralec rednega dela, zbral je kar deset točk več kot lani in z 71 točkami dokazal, da mu v ligi EBEL lahko sledi le redkokdo.

Če sta bila lani med deseterico najučinkovitejših dva Olimpijina igralca (Jan Muršak, ki je odšel v začetku januarja, in Brock McBride), "zmaje" letos tam zaman iščemo. Zeleno-beli oklepnik z največ točkami je Miha Verlič na 45. mestu. Med branilci sta statistiko najbolj obogatila Curtis Murphy (Linz) in Sebastien Piche (Bolzano).

Ouzasov odstotek ubranjenih strelov spet najvišji

Tudi med vratnicama na vrhu ni sprememb. Michael Ouzas, ki je lani branil za Medveščak, se očitno dobro znajde tudi v Linzu, saj je bil pri zaustavljanju nasprotnikovih strelov z 92,41 odstotka najuspešnejši tudi letos. Luka Gračnar je ubranil 91,63 odstotka poskusov, Jerry Kuhn pa 91,18. Pri tem ni odveč podatek, da je Olimpijin čuvaj mreže eden od zgolj štirih vratarjev, katerih minutaža je daljša od 2.200 minut, in da je na tekmo proti njegovim vratom v povprečju zletelo 36 ploščkov.

Ob številčni premoči se je najbolje znašla osma ekipa rednega dela Dornbirn, ki je izkoristila vsak četrti power-play. Ljubljančani v tem elementu igre niso več najslabši, a še vedno je 12-odstotno izkoriščanje igralca več manj, kot si želijo v zeleno-belem taboru. V igri z igralcem manj so se najbolje znašli Dunajčani, najslabše pa predzadnji Innsbruck.

Ne spreglejte