Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2013,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Muršak NHL

Četrtek, 10. 1. 2013, 19.41

8 let

Babcock Muršaka ne vidi v prvih štirih napadih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri Olimpiji je bil glavni igralec, pri Detroit Red Wings pa ga čaka veliko dokazovanja, saj ga trener Mike Babcock pred začetkom pripravljalnega kampa ne vidi med dvanajstimi napadalci za tekmo.

Trideset tekem in 48 točk je bil izkupiček Jana Muršaka v ligi EBEL, v kateri je pokazal daleč največ od vseh hokejistov, ki so se v času stavke preselili v Evropo. Navijači Olimpije so imeli od Mariborčana veliko več kot na primer od Thomasa Vaneka pri Gradcu, Sama Gagnerja pri Celovcu ali pa Davida Clarksona pri Salzburga. A omenjena trojica je v NHL veliko bolj plačana in ima v svojih klubih status nosilcev igre.

Povsem drugačna je zgodba z Muršakom. Članu Detroita po koncu sezone poteče pogodba, zato mora v 48 tekmah rednega dela prikazati svoje najboljše predstave, saj si želi tudi v prihodnje igrati v NHL. Vendar ga čaka veliko dela, saj si bo moral najprej zagotoviti mesto med 12 napadalci, ki igrajo na posamezni tekmi. Pred začetkom klubskega tabora, ki se bo začel ta vikend, ga med temi ni. Trener Mike Babcock naj bi na začetku v tretjem napadu ponudil priložnost Darrenu Helmu, Danielu Clearyju in Toddu Bertuzziju, medtem ko bodo v četrtem igrali Justin Abdelkader, Drew Miller in Jordin Tootoo. A 24-letnemu napadalcu se ne bo težko boriti za mesto v postavi, za razliko od nekaterih konkurentov ima vsaj eno prednost. Lepo število tekem v nogah.

Sicer pa je strateg ''rdečih kril'' razkril tudi udarna napada. V prvem se bo zvezdnikoma Pavlu Dacjuku in Henriku Zetterbergu priključil 26-letni Damien Brunner, za katerega bo to prva sezona v NHL. Drugi napad bodo tvorili Valtteri Filppula, Johan Franzen in Mikael Samuelsson. Če je 49-letni trener zadovoljen z izborom napadalcev, ki jih ima na voljo, pa je povsem drugače z branilci. Legendarni kapetan Nicklas Lidström se je upokojil, Brad Stuart pa je zamenjal sredino. Vlogo bodo morali prevzeti nekateri drugi igralci, ki bodo dobili več priložnosti.

Ne spreglejte