Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2013,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bojan Zajc HDD Olimpija liga EBEL

Četrtek, 12. 9. 2013, 20.32

8 let

"Avtsajderjev ni. Za končnico bomo morali še kako garati."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije bodo v petek kot zadnji stopili v novo sezono lige EBEL. Strateg Bojan Zajc verjame v končnico, a poudarja, da bodo na vsaki tekmi morali na ledeni ploskvi pustiti srce.

Mesec in pol je minil, odkar so se hokejisti edinega slovenskega EBEL-ligaša konec julija zbrali v Tivoliju in s tekom po Rožniku začeli priprave na novo sezono. Kljub temu da v pripravljalnem obdobju pravega doma niso imeli, Tivoli je bil namreč ta čas košarkarsko obarvan, in da so treninge opravljali tako v Mariboru, Kranju in Zalogu, so pripravljeni, da se pravi boj začne. "Vsekakor ni bilo najbolje, da nismo mogli trenirati doma, kjer bi vsi najraje trenirali, ampak položaj je bil pač tak in to smo sprejeli. Septembrski del priprav smo opravili v Zalogu, kjer so fantje lahko dobro trenirali. Veliko smo igrali 'v zoni' in trenirali pet na pet, tri na tri, zdaj pa že vsi komaj čakamo na prve tekme. Najslabše za športnika je, če samo trenira in se ne more dokazovati na tekmah," je navdušenje nad uvodom v novo tekmovalno obdobje izrazil trener Bojan Zajc, ki ga v petek in soboto z varovanci čakata dve gostovanji. Innsbruck in Dornbirn sta prva nasprotnika ''zmajev'', ki bodo že v začetku okusili silovitejši tempo sezone. V dveh dneh bodo odigrali dve tekmi: "Res je, tekme bodo zaradi olimpijskih iger bolj zgoščene kot lani in tempo bo malo hujši. A če dobro igraš, je tu več zadovoljstva in se še bolje regeneriraš, tako da upam, da bo regeneracija med tekmami prava."

Poškodb vse več, Verlič ne bo igral

Ljubljanski strateg je pred tekmami na poletni ligi Rudi Hiti največ prostora za izboljšave videl v uigranosti, a po blejskem preizkusu je ostal brez dveh tujih okrepitev, Scotta Howesa in Pascala Morencyja. Zdaj se je poškodoval še Miha Verlič, ki ima težave s trebušno prepono in je tudi odpisan za prvi dve tekmi, težave z ramo pa ima že od začetka avgusta Miha Pesjak. Poškodbe so tako zahtevale novo prevetritev peterk, kar vsekakor ni nič dobrega, ko beseda nanese na iskanje kemije. "Trenutno so poškodovani štirje igralci, tako da moramo vselej malce prirejati postave, ampak kljub poškodbam moramo delovati celovito. Kdorkoli bo igral, bo moral dati na igrišču vse od sebe. Seveda upam, da bomo že v Innsbrucku dali od sebe 100 odstotkov, in če bomo disciplinirani, se lahko nadejamo kakšnega ," se Zajc zaveda, da se bo treba znajti brez poškodovanih.

Najbolj pa ga skrbi poškodba Morencyja, ki še zdaleč ni nedolžna. In kdaj bi se Kanadčana lahko pridružila soigralcem? "Zelo težko je reči. Howes bi se nam morda lahko pridružil že prihodnji teden, če mu bo koleno dopuščalo. Za Morencyja pa še ne vemo, saj ima res neugodno poškodbo. Prerezana vena na nartu ni lahka poškodba," je glede 31-letnega napadalca, ki je pri Olimpiji še na preizkušnji, nekoliko zaskrbljen Zajc.

Cilj je končnica, a nihče ne gleda v zrak

Po vseh peripetijah, povezanih s sodelovanjem z Medveščakom, je Olimpija vendarle sestavila ekipo, na katero naj bi Zajc lahko računal v tej sezoni. "Za zdaj je to to. Trenutno ne načrtujemo nobenih novih igralcev. Vse bo odvisno od naših iger. A v glavnem je ta ekipa takšna, kot naj bi bila vso sezono," nam je o morebitnih spremembah povedal strateg zeleno-belih.

In cilji? "Letos merimo na končnico, za katero nam je lani malo zmanjkalo na koncu. A zavedamo se, da tudi druge ekipe ne gledajo v zrak in da bo boj velik. Ekipe so se spremenile, se dodatno okrepile na mestih, kjer so bile šibke. Tako kot lani bomo tudi letos morali vsako tekmo še kako garati, vsako tekmo dati vse od sebe, da bomo dobili želene točke. Vse se nam bo moralo poklopiti, tako da za nas ni avtsajderjev. Verjamem pa, da lahko izpolnimo cilj," Zajc opozarja, da lahkih nasprotnikov ni. In če je kdo mislil, da bo novinec lahek zalogaj, se je pošteno zmotil. Z dvema zmagama so hokejisti Bolzana dokazali, da mislijo še kako resno, s čimer se strinja tudi 47-letni strateg: "Moram reči, da je Bolzano izredno dobro začel sezono. Najprej so slavili na gostovanju, nato so še doma premagali Salzburg, tako da bodo letos kar neugoden nasprotnik."

Ne spreglejte