Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2014,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

olimpijske igre Soči

Torek, 7. 1. 2014, 13.37

8 let

Avstrijci v Sočiju: EBEL s pridihom NHL, Švedske in Švice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstrijski selektor Manny Viveiros je skrčil seznam potnikov v Soči, ki je na začetku vključeval kar 72 hokejistov. Večina igra v ligi EBEL, trojica, s Thomasom Vanekom na čelu, prihaja iz lige NHL.

Na zadnji dan, ko morajo hokejske reprezentance razkriti svoje sezname za nastope na olimpijskih igrah v ruskem Sočiju, so karte razkrili tudi v avstrijskem taboru. Manny Viveiros bo v obmorsko letovišče odpeljal tri vratarje, osem branilcev in 14 napadalcev. Kar 17 od 25 hokejistov si kruh služi v razširjenem avstrijskem prvenstvu, natančneje dva vratarja, sedem branilcev in osem napadalcev. V napadu stavijo na tri NHL-ovce, Thomas Vanek in Michael Grabner igrata za Otočane, novinec v najmočnejši hokejski ligi Michael Raffl pa za Letalce. Pridih Švedske bosta dala dolgoletni vratar Beljaka Bernhard Starkbaum, ki zadnji dve leti igra na Švedskem in je trenutno čuvaj mreže Brynäsa, kluba elitne švedske lige, in Thomas Hundertpfund, ki brani barve Timre. Med srečneži so še trije legionarji, ki nastopajo v močni švicarski ligi.

Unterluggauer že tretjič

Za naše severne sosede bo to 13. nastop na olimpijskih igrah, prvič so nastopili leta 1928, ko so končali na petem mestu, kar je njihov največji uspeh na olimpijskem turnirju. Zadnjič so bili del olimpijske druščine v Salt Lake Cityju leta 2002, ko so tekmovanje končali na 12. mestu. Največ izkušenj v avstrijski vrsti ima 37-letni veteran Gerhard Unterluggauer, ki ga dobro pozna Klemen Pretnar, saj sta soigralca v Beljaku. Za Unterluggauerja bodo to tretje olimpijske igre, nastopal je namreč že v Salt Lake Cityju in leta 1998 v Naganu.

Avstrijci se bodo v skupinskem delu v Sočiju pomerili s Kanado, Finsko in Norveško.

Ne spreglejte