Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2014,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Avstrija

Sobota, 6. 12. 2014, 14.16

8 let

Avstrijci bodo risom poskušali vrniti na začetku februarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Februarski turnir evropskega izziva bo gostil Dunaj, kjer bodo domačini palice prekrižali s Slovaki, Italijani in Slovenci, ki se jim Avstrijci želijo oddolžiti za poraze z zadnjih tekem.

Slovenska izbrana vrsta se bo po novembrskem turnirju, ki ga je v Ljubljani s tremi zmagami (nad Japonsko, Belorusijo in Avstrijo) končala na prvem mestu, ponovno združila čez nekaj dni. Rise namreč 19. in 21. decembra v Franciji čaka druga reprezentančna akcija sezone, njihovi nasprotniki pa bodo dvakrat galski petelini.

Želijo zmago na vseh treh tekmah, izboljšavo obrambe, napada …

Pred glavnim reprezentančnim dejanjem sezone, majskim svetovnim prvenstvom na Češkem, bodo izbranci Matjaža Kopitarja nastopili še na turnirju evropskega izziva, ki ga bodo konec prvega tedna februarja pripravili naši severni sosedi.

Na tridnevnem hokejskem tekmovanju na Dunaju se bodo ob Avstrijcih in Slovencih predstavili še eni člani elite, Slovaki, ki so na OI z 1:3 pokleknili pred Slovenci, in predstavniki divizije I, Italijani. Že uvod v turnir bo izjemno pester, saj se bosta že prvi dan udarili Slovenija in Avstrija. Druga želi končati niz porazov proti risom, ki so Avstrijce novembra na zadnji tekmi turnirja – odločala je o končnem zmagovalcu – premagali s 3:1. Z enakim rezultatom so orli padli tudi na svetovnem prvenstvu divizije I v Južni Koreji, kjer so se prvega mesta veselili naši hokejisti. Še veliko bolj pa Avstrijce boli poraz z OI v Sočiju, ko so jih v četrtfinalu izločili prav Slovenci (4:0).

Po tem porazu so se v avstrijski reprezentanci začele spremembe, nekateri so se od nje poslovili, na selektorsko mesto je julija stopil Kanadčan Dan Ratushny, ki je trenerski debi doživel prav v Ljubljani. "Z dvema zmagama novembra smo solidno začeli svoj program in na tem lahko gradimo. Seveda nismo bili zadovoljni z rezultatom zadnje tekme, poraz proti Sloveniji nas je razočaral. Za februarski turnir imamo tri cilje, ki se jim bomo posvetili. Prvi je ta, da bo turnir novo sito kandidatov za svetovno prvenstvo. Nadalje želimo stopnjevati in izboljšati tako svoj napadalni kot obrambni sistem. In kot tretje želimo zmagati na vseh teh tekmah," je želje za domači turnir avstrijskim medijem predstavil Ratushny. Ali bo po koncu turnirja zadovoljen, bo znano 7. februarja.

Ne spreglejte