Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 2. 2015,
22.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NHL hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 12. 2. 2015, 22.05

7 let, 12 mesecev

Anže Kopitar zaploskal zmagi in jubileju soigralca, ki je obiskal klub 500

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejska liga NHL je to noč gostila devet tekem. Anže Kopitar ja z LA Kings na domačem ledu igral proti Calgary Flames. Na koncu so bili boljši Kralji, ki so slavili z izidom 5:3.

V hokejski ligi NHL je bila precej pestra noč, saj se je igralo devet tekem. Z največjim zanimanjem pa smo lahko spremljali tekmo med LA Kings, kjer igra slovenski hokejist Anže Kopitar, in Calgary Flames. Na koncu so zasluženo slavili Kralji, ki so v zadnjih treh tekmah dosegli tretjo zaporedno zmago. Slovenski reprezentant Anže Kopitar je na ledu preživel slabih dvajset minut. Ob štirih strelih na gol njegov plošček ni našel poti v mrežo. Pri LA Kings je bil ta večer najbolj razpoložen Tyler Toffoli, ki je za svoje moštvo dosegel kar tri zadetke. V polno pa sta zadela še Dwight King in Jordan Nolan.

"Res smo odigrali zelo solidno tekmo. Ko igramo tako, je zmeraj zabavno - sploh, če ob tem še zmagaš. Dvakrat so hitro zadeli, toda to nas ni ustavilo. Ostali smo pri svoji igri, trdo garali, gole pa dosegali v pravem času," je po tekmi povedal Toffoli, ki je prvič v ligi NHL dosegel hat-trick. "To je osebni dosežek. Smo ekipa, osebna statistika ne šteje tako veliko. V tem času sezone je pomembno le, da zmagujemo. To je naša tretja zaporedna zmaga, moramo nadaljevati v tem slogu," je še dodal Toffoli.

Jeff Carter do 500. točke v ligi NHL

"Menim, da Tyler opravlja zares dobro delo. Normalno je, da bo imel vzpone in padce. Imeli smo obdobja, ko plošček ni želel v gol. Toda Tyler je močan, igra v pravo smer. Pretepa se ob ogradi, pripravlja položaje za centre, s čimer olajša moje delo. Tako mlad fant je že zdaj naredil vtis," je Toffolija pohvalil Jeff Carter, ki je vpisal tri podaje in si prislužil 500. točko v ligi NHL.

Dve tekmi v ligi NHL se nista končali po rednem delu. Edmonton je slavil po podaljšku, s 4:3 je premagal Montreal, v Ottawi pa so spremljali kazenske strele, po katerih je s 5:4 domača ekipa premagala Pittsburgh. New York Islanders je bil s 3:2 boljši od Toronta, Anaheim v gosteh z 2:1 od Caroline, St. Louis je s 6:3 nadigral Tampo, Minnesota je bila z 2:1 boljša od Floride, Nashville je s 3:1 premagal Winnipeg, Colorado pa je doma s 3:6 klonil proti New York Rangers.

Ne spreglejte