Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2014,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings hokej liga NHL Slava Vojnov

Četrtek, 4. 12. 2014, 11.01

8 let

Anže Kopitar: Stvari se obračajo na bolje, tako ekipno kot individualno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni prvaki lige NHL Los Angeles Kings sezone niso začeli najbolje, a slovenski hokejski as kljub manjšim poškodbam in drugim nevšečnostim verjame, da bo šlo na bolje.

Za Kralje je znano, da dajo svoj maksimum, ko je to najbolj potrebno, nasprotniki pa dobro vedo, da jih ne gre odpisati niti takrat, ko se zdi, da so že v izgubljenem položaju. Prva četrtina rednega dela se sicer ni iztekla povsem po željah vodstva in igralcev kluba, Los Angeles Kings imajo po 25 tekmah na sedmem mestu zahodne konference 31 točk.

Anže Kopitar bi si želel bogatejšega izkupička, a verjame, da gredo stari počasi v pravo smer, kar je potrdil tudi v pogovoru za svojo uradno spletno stran: "Začetek res ni bil najbolj blesteč. Točke osvajamo malce težje kot v prejšnjih letih, vendar je ekipa trenutno na kar dobrem mestu. Seveda bi bili radi še malce višje, a stanje je takšno, kot je. Mislim pa, da se stvari zdaj malce obračajo na bolje, tako individualno kot tudi ekipno. Upam, da nam bo zdaj vsem skupaj steklo."

Svoje so dodale poškodbe

Verjetno bi se stvari za Kralje obrnile drugače, če jim načrtov ne bi oteževale poškodbe. Tudi Hrušičan je moral izpustiti tri tekme, trenutno jim ne more pomagati Marian Gaborik, pred kratkim pa so pogrešali Aleca Martineza, ki je v sredo podaljšal sodelovanje že za šest sezon. "Majhne poškodbe so navadno prisotne bolj proti koncu sezone, a kot kaže, se nas zdaj drži manjša smola glede tega. Imamo veliko manjših poškodb, ki se navzven ne vidijo, a so lahko kar nadležne, ko igraš. Vendar so fantje borci, vsi vemo, zakaj igramo. Drug drugega ne želimo pustiti na cedilu in izpustiti preveč tekem," ostaja pozitiven 27-letni osrednji napadalec (letos na 22 tekmah pet golov, sedem podaj), ki je v letošnji sezoni že večkrat občutil mešanje napadalnih trojk.

Trener Darryl Sutter namreč išče najnevarnejše kombinacije za nasprotnikov gol. "To je rezultat naše neučinkovitosti. Trener poskuša z vsemi kombinacijami. Morda včasih malce pretirava, a tako je. Tudi te točke so, tako kot tiste marca in aprila, zelo dragocene, zato jih je treba nabirati. Upajmo, da se 'sestavimo' oziroma da bodo napadi postali malce bolj uigrani kot do zdaj, zato da ostanejo skupaj in se še bolj navadimo drug na drugega."

Vem, da je za Slavo zelo težko

Ne le poškodbe, tabor prvakov je doletela še ena neprijetna stvar. Branilec Slava Vojnov po aretaciji zaradi domnevnega napada na svojo ženo ne sme sodelovati v nobeni aktivnosti Kingsov, ki so na branilskih položajih tako dali priložnost še dvema igralcema, Braydenu McNabbu in Jamieju McBainu. Koliko hokejisti sploh vedo o primeru Vojnov – ta se je v ponedeljek na prvi obravnavi izrekel za nedolžnega? "Ne vem nobenih podrobnosti. Vedel sem, da je bil na sodišču prvega decembra, podrobnosti te sodbe pa še ne vem. Vem pa, da je za Slavo zelo težko. Biti tako mlad v takem primeru … Ne morem si predstavljati, da je to kaj dobrega. Za njega in za klub upam, da se to konča ter da to pustimo za sabo in gremo naprej."

Želimo igrati še junija

Kljub vsem težavam, ki jih pestijo letos, Kopitar zatrjuje, da se počuti odlično in da so tudi odnosi znotraj ekipe dobri. "Počutje je v redu. Letos sem sicer imel težave z manjšimi poškodbami, ampak stvari se urejajo. Sem stoodstotno pripravljen in sezono lahko nadaljujem še z veliko več optimizma. Vzdušje v garderobi je vedno super. Smo prava klapa, kot malce večja družina, tako da gremo naprej. Igramo za eno samo stvar, za katero vsi vemo, kaj je. Hokej želimo igrati tudi junija, ne samo do aprila," je ob koncu pogovora željo, da bi končnica trajala čim dlje, izrazil najboljši slovenski hokejist.

Ne spreglejte