Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 10. 2015,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Nedelja, 18. 10. 2015, 19.37

8 let

Anže Kopitar s kralji do druge zaporedne zmage (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Los Angeles Kings s slovenskim reprezentantom Anžetom Kopitarjem so v ligi NHL zabeležili drugo zaporedno zmago. V svoji dvorani so z 2:1 premagali Colorado Avalanche.

Za domače, prvake iz leta 2014, sta zadela Marian Gaborik, ki je dosegel prvi gol v sezoni, v 14. in Tyler Toffoli v 17. minuti, v 16. minuti je Matt Duchene ob številčni premoči na ledu začasno poskrbel za izenačenje. O veliki premoči ekipe iz Kalifornije priča tudi podatek o strelih na gol, ki je bil 40:21 za gostitelje, obenem pa je nekakšna analogija končnega razpleta.

"Počasi vzpostavljamo sovjo igro. Nismo še povsem tam, a smo blizu, kar je dober znak. Trenutno zmagujemo, a se zavedamo, da imamo še veliko dela in da smo lahko še veliko boljši. Predvsem igramo hitreje v svoji tretjini, bolje prehajamo skozi nevtralno tretjino, več streljamo ..., " je bil po zmagi, h kateri je prispeval zmagoviti zadetek za 2:1, vesel najboljši strelec Kraljev letos Tyler Toffoli – prispeval je polovico zadetkov Kalifornijcev (tri od šestih v tej sezoni).

"Vsekakor je lepo, ko zadeneš. Nocoj je bil to res pomemben zadetek, saj sem zadel hitro po njihovem izenačenju," se je smejalo 23-letnemu Kanadčanu, ki je le 23 sekund zatem, ko je Matt Duchene izničil prednost Mariana Gaborika, postavil končni rezultat. Po najslabšem začetku v slabega pol stoletja so zdaj hokejisti LA Kings le našli recept za zmage, potrebujejo pa še tistega za zadetke. Morda ga najdejo v prihodnjih dneh, ko jih čaka nekaj tekmovalnega počitka, novo srečanje bodo odigrali šele v petek, ko bodo gostovali pri San Joseju, ki jih je na uvodni tekmi premagal s 5:1.

"Ko smo izgubili prve tri tekme, nismo paničarili, zdaj ko smo zmagali na dveh, prav tako ne bomo preveč proslavljali. Kot sem dejal, še veliko dela nas čaka. Že prihodnja tekma bo zelo težka, premagali so nas na našem igrišču, mi jih moramo na njihovem," se je k petkovem obračunu še ozrl Toffoli.

Edmonton strl Vancouver, Hynesu prva zmaga v ligi NHL

Kot kaže, hokejistom Edmontona ležijo kanadski spopadi, po Calgaryju so strli še Vancouver, v podaljšku je zmagoviti zadetek zabil Lauri Korpikoski. Tudi Hudiči so do zmage nad New York Rangers prišli v podaljšku, ko je zmagovalca odločil Lee Stempniak in svoji ekipi prinesel prvo zmago sezone, trenerju Johnu Hynesu pa sploh prvo v ligi NHL. Tudi Anaheim je slavil prvič letos, s 4:1 je premagala Minnesoto. St. Louis Blues nadaljuje odlično serijo, z zmago s 4:2 nad Winnipegom se je še utrdil v vodstvu zahodne konference.

Ne spreglejte