Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
16.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Edmonton Oilers

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 16.05

6 let, 7 mesecev

Anže Kopitar po bolečem porazu: To ni bil naš stil igre (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V noči na sredo so v ligi NHL odigrali devet tekem. Kopitarjevi Kralji so gostovali pri Edmontonu, kjer so na koncu izgubili z 2:4 in tako resno ogrozili svojo uvrstitev v končnico.

Aktualni prvaki, ki jih do konca rednega dela čakata še dve tekmi, so v Edmontonu doživeli boleč poraz in si še zmanjšali možnosti za uvrstitev v končnico. Slovenski hokejist Anže Kopitar je na tekmi prispeval podajo. LA Kings so v svoji diviziji trenutno uvrščeni na četrto mesto in za Calgaryjem zaostajajo za dve točki. Vsekakor se obeta še zanimiv zaključek rednega dela.

Edmonton je večji del tekme vodil, Martina Jonesa, ki je tokrat začel namesto številke ena v vratih Jonathana Quicka, je na uvodu druge tretjine kot prvi premagal Matt Fraser, a je Jake Muzzin po podajah Kopitarja in Doughtyja hitro našel odgovor z izenačenjem. Sredi tekme je Naftarje v vodstvo popeljal Benoit Pouliot, na 3:1 pa je zvišal Tyler Pitlick. Drew Doughty je v 50. minuti znižal in vrnil nekaj upanja, ki pa ga je z zadetkom v prazno mrežo v zadnjih sekundah tekme dokončno pokopal Fraser.

Neposredni tekmec Kraljev za končnico je bil v noči na sredo bolj uspešen. Calgary je na domačem ledu s 3:2 premagal Arizono. Uspešen pa je bil tudi Winnipeg, ki drži drugo wild-card vstopnico, in ima po veliki zmagi nad St. Louisom tri točke prednosti pred Kralji.

A z nasprotnikoma, ki ju v boju za končnico lovijo – s Calgaryjem se bodo celo pomerili na četrtkovi tekmi –, se med tekmo niso obremenjevali. "To ni bila naša skrb. Mi bi morali poskrbeti za izenačujoči zadetek, ki pa ga nismo dosegli. In prišel je res žalosten poraz," je bil slabe volje Jarret Stoll, ki za spodrsljaj ni krivil utrujenosti (Kralji so odigrali dve tekmi v dveh dneh): "V tem delu sezone ti zelo težko zmanjka goriva, sploh če si v takšnem položaju, kot smo trenutno mi. To ni bil vzrok."

Na energijo pa je s prstom pokazal slovenski hokejski as Anže Kopitar: "Mislim, da je nismo imeli dovolj oziroma nismo bili dovolj 'poskočni'. Ali je bilo to zaradi dveh zaporednih tekem, ne vem, a dejstvo je, da nismo odigrali dobro. To ni bil naš stil igre. Bilo je preveč letanja gor in dol in ob tako hitrih napadalcih Edmontona nas je to pokopalo."

Bodo prvi po Carolini?

Aktualne prvake, ki jim grozi enaka usoda, ki jo je kot zadnja doživela Carolina, ki je leta 2006 dvignila Stanleyjev pokal, naslednje leto pa ostala brez končnice, čakata še dve tekmi. Prva v četrtek proti Calgaryju, s katerim letos niso igrali najbolje – na štirih tekmah so trikrat izgubili –, zadnja pa v soboto, ko bodo na kalifornijskem obračunu gostili San Jose Sharks. Morske pse so letos dvakrat premagali, dvakrat pa z njimi izgubili.

"Ne preostane nam drugega, kot da zmagamo na obeh tekmah," tople vode ni odkril trener Darry Sutter, strelec prvega zadetka Jake Muzzin pa je dodal: "Zdaj se moramo zbrati, se napolniti s pozitivnimi vibracijami in v Calgaryju osvojiti dve točki."

Ne spreglejte