Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
21.17

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Anže Kopitar Anže Kopitar Slovaška Ostrava svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 21.17

5 let, 2 meseca

Anže Kopitar: Če se bomo držali dogovorov, bomo lahko nevarni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na večerni tekmi (20.15) Slovenije in Slovaške si bo iz oči v oči zrlo lepo število klubskih soigralcev. Anže Kopitar, ki se bo srečal z Marianom Gaborikom, opozarja, da morajo risi igrati svojo igro.

Za slovensko hokejsko reprezentanco sta dve tekmi svetovnega prvenstva in dva poraza. Proti Belorusom (2:4) so bili izbranci Matjaža Kopitarja prvi dve tretjini povsem neprepričljivi, proti favoriziranim Rusom (3:5) so pozitivno oceno zapisali pred dvema tretjinama. Tudi edini slovenski NHL-ovec Anže Kopitar je v igri proti zbornaji komandi videl veliko dobrih stvari, ki pa jih bo v prihodnosti treba še nadgraditi. Prva priložnost bo že zvečer, ko bodo ob 20.15 palice prekrižali s Slovaki. Ti imajo po dveh tekmah, za razliko od Slovenije, ki na sedmem mestu ostaja pri ničli, štiri točke.

Reprezentanci sta se na velikih tekmovanjih srečali štirikrat, trikrat so na svetovnih prvenstvih slavili Slovaki, Slovencem pa je s 3:1 pripadel lanski obračun v skupinskem delu olimpijskih iger.

"Zagotovo lahko ponovimo ta uspeh. Le v glavah moramo biti pripravljeni na to, da lahko zmagamo prav na vsaki tekmi. Seveda bo težko, Slovaki imajo dobro ekipo, a če se bomo držali dogovorov, sestavili tri dobre tretjine in igrali svojo igro, potem smo lahko nevarni. Verjamem, da bo dobra tekma," je član Los Angeles Kings po ponedeljkovem treningu optimistično zrl proti večernemu obračunu, na katerem bosta s klubskim soigralcem Marianom Gaborikom nasprotnika.

Mnogo jih lahko odloči tekmo

V množici novinarjev so bili tudi tuji predstavniki sedme sile, ki jih je zanimalo predvsem to, kdo od Slovakov za Kopitarja predstavlja največjo grožnjo.

"Mislim, da imajo Slovaki veliko dobrih igralcev, ki lahko odločijo tekmo. Eden takih je zagotovo Gaborik, drugi Tatar, Meszaros je proti Belorusom dvakrat zadel … Vsi so odlični hokejisti, zato bomo morali biti pozorni prav na vse," je Kopi pohvalil večerne nasprotnike in nekaj besed namenil še "kalifornijskemu" soigralcu v napadu: "Marian je zelo dober in nevaren napadalec. Je izjemno hiter, ima močan strel in je izjemno nevaren za gol. Ko je bil v bližini gola, je imela naša ekipa vedno priložnost za zadetek."

Ko je sredi aprila postalo jasno, da bosta tako Kopitar kot Gaborik pomagala svojima reprezentancama, je Slovak na socialnem omrežju Anžeta dregnil z zgornjim tvitom. Kopi se na provokacijo, naj bo petega maja pozoren, ni odzval, čas za to namreč še pride: "Ne, nič še nisva rekla na to temo, verjamem pa, da si bova, ne glede na rezultat, po tekmi imela veliko povedati."

Ne spreglejte