Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2019,
21.10

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Nedelja, 7. 4. 2019, 21.10

5 let

Alpska liga, polfinale, četrta tekma

Val Pusteria v zadnjih sekundah ugnala Jeseničane in ohranila upe na finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
HDD Jesenice Val Pusteria | Hokejisti Jesenic so na četrti polfinalni tekmi 16 sekund pred koncem prejeli zadetek in izgubili z 2:3. O tem, kdo se bo Olimpiji pridružil v finalu, bo odločala peta torkova tekma v Italiji. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Jesenic so na četrti polfinalni tekmi 16 sekund pred koncem prejeli zadetek in izgubili z 2:3. O tem, kdo se bo Olimpiji pridružil v finalu, bo odločala peta torkova tekma v Italiji.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na četrti polfinalni tekmi Alpske lige proti Val Pusterii izgubili z 2:3, tako da je serija zdaj izenačena na 2:2 v zmagah. Kdo iz para se bo uvrstil v finale, bo jasno po torkovi tekmi, ki jo bodo odigrali v Italiji. V finalu nasprotnika že čaka moštvo HK SŽ Olimpija, ki je v polfinalu s 3:0 v zmagah izločilo Lustenau.

Številčno občinstvo, okoli 3.400 gledalcev, se je v nedeljo zbralo v Podmežakli, kjer so Jeseničani poskušali unovčiti zaključni plošček za finale Alpske lige, a jim ni uspelo. 

Gostje so bili v prvi tretjini v podrejenem položaju, Jeseničani pa so narekovali potek srečanja, a jim zanesljivega Keitha Colina Furlonga ni uspelo premagati. V 27. minuti je Teemu Virtala načel jeseniško mrežo, v 35. pa je z izenačenjem odgovoril Gašper Glavič. Gostje so hitro spet povedli, Matta Climieja je ugnal Raphael Andregassen. 

Jeseničani so v zadnjem delu lovili izenačujoči zadetek in ga ujeli štiri minute pred koncem, ko je ob igralcu več zadel Luka Bašič. Ko je že vse kazalo, da se bo še tretja tekma končala z zmago ene od ekip s 3:2 po podaljšku, je udaril Armin Helfer in z vrha krogov matiral Climieja za zmago, ki je Italijane obdržala v igri za napredovanje. 

Serija je po zmagi Val Pusterie izenačena na 2:2 v zmagah, finalist bo znan v torek, ko se bosta ekipi na odločilni tekmi udarili v Italiji.

Moštvo HK SŽ Olimpija si je finale zagotovilo v petek. Če se bo za lovoriko Alpske lige udarilo z Jeseničani, bo finale štel tudi za finale državnega prvenstva. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Moštvo HK SŽ Olimpija si je finale zagotovilo v petek. Če se bo za lovoriko Alpske lige udarilo z Jeseničani, bo finale štel tudi za finale državnega prvenstva. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpija čaka nasprotnika

Prvi so se v finale v petek uvrstili hokejisti HK SŽ Olimpija. Ljubljančani so v polfinalu s 3:0 v zmagah izločili Lustenau in si po lanskem četrtfinalu prvič zagotovili finale.

Če jim bodo nasproti stali Jeseničani, bo finale Alpske lige štel dvojno - tudi za finale državnega prvenstva.

Alpska liga, polfinale, četrta tekma

Preberite še:

Žiga Pavlin
Sportal Češka legenda z udarcem poškodovala Žigo Pavlina #video
Ne spreglejte