Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2023,
22.35

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 2. 2. 2023, 22.35

1 leto, 2 meseca

Alpska liga, Master Round, 2. februar

Polom Jeseničanov v Salzburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma, Gaber Glavič | Jeseničani so visoko izgubili v Salzburgu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so visoko izgubili v Salzburgu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v četrti tekmi drugega dela alpske lige v skupini master v gosteh izgubili z mlado salzburško ekipo z 0:8 (0:3, 0:4, 0:1). Za Jeseničane je to že tretji poraz v tem delu lige.

HDD Jesenice
Sportal Jesenški napad z novo močjo

Jeseničani so zelo slabo začeli drugi del tekmovanja. V rednem delu so bili prepričljivo najboljši, a so drugi del tekmovanja odprli z dvema porazoma na domačem terenu, šele v tretjem dvoboju so dosegli prvo zmago. V domači dvorani so premagali Ritten z 1:0.

Zdaj imajo dve zaporedni gostovanji, prvo se je danes v Salzburgu končalo s pravim polomom in z daleč najvišjim porazom v sezoni, pa tudi enim najvišjih nasploh v tem tekmovanju. V letošnji sezoni so doslej z najvišjo razliko -3 Jeseničani izgubili takoj na začetku, ko jih je s 5:2 premagal Unterland.

Prva tretjina je bila zelo slaba, domači so terensko premoč brez težav spreminjali v zadetke. Prvega so dosegli ob igralcu več, potem pa dva ob izenačenih močeh na ledu v razmaku le dobrih dveh minut in po prvi tretjini je bil zaostanek že 0:3.

Antti Karjalainen je prejel kar šest golov. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Antti Karjalainen je prejel kar šest golov. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Nič bolje ni bilo v nadaljevanju, četrti gol so železarji prejeli v 22. sekundi druge tretjine. V 32. minuti, ko je bilo na semaforju že 6:0, je v vratih gostov Anttija Karjalainena zamenjal Urban Avsenik, ki je tudi prejel dva gola. Zanimivo pa je, da so bili po strelih na gol celo boljši gostje (30-24), a je pri domačih vse poskuse ustavil Maximilian Wolff.

Pred začetkom današnje tekme so železarji še vodili na lestvici skupine master, tudi po zaslugi petih bonus točk, a so zdaj že tretji. V tej skupini sicer moštva ne igrajo za končnico, saj so vsa vanjo že uvrščena, bo pa vrstni red pomemben pri izbiri tekmecev v končnici in prednosti domačega terena v izločilnih bojih.

V jeseniškem klubu so danes sicer razkrili tudi novo okrepitev za nadaljevanje sezone. V petek se bo moštvu pridružil 30-letni finski napadalec Joonas Larinmaa, nazadnje je igral za švedski klub Tranas.

Naslednja tekma železarje čaka v soboto, ko bodo gostovali pri ekipi Unterland Cavaliers. Potem pa bo v regionalnem tekmovanju desetdnevni premor zaradi reprezentančne akcije, Slovenija bo naslednji teden nastopala na turnirju v Bolzanu.

HDD Jesenice
Sportal Prva jeseniška zmaga v skupini master

Alpska liga, Master Round

Četrtek, 2. februar
Red Bull Juniors : HDD Sij Acroni Jesenice 8:0 (3:0, 4:0, 1:0)
Cortina : Ritten 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Lestvica

1. Cortina 4 tekme – 10 točk
2. Red Bull Juniors 4 – 9 
3. HDD Sij Acroni Jesenice 4 – 8 
4. Ritten 4 – 7
5. Hockey Unterland Cavaliers 4 – 6

Finale DP (hokej, 2. tekma): HK Sij Acroni Jesenice - HDD SŽ Olimpija
Sportal Še drugi poraz Jeseničanov v drugem delu Alpske lige
Ne spreglejte