Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2022,
22.54

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

2

Natisni članek

Asiago Alpska liga HDD Jesenice

Četrtek, 14. 4. 2022, 22.54

2 leti

Alpska liga, finale, 3. tekma

Jeseničani do zaključnega ploščka za prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

2

HDD Sij Acroni Jesenice, Jesenice Alpska liga Jaša Jenko | Jeseničani so v finalu Alpske lige povedli z 2:1 v zmagah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so v finalu Alpske lige povedli z 2:1 v zmagah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so s 4:1 zmagali na tretji finalni tekmi Alpske lige proti Asiagu in si v seriji na tri zmage že priigrali zaključni plošček za naslov prvaka. Tega lahko izkoristijo v soboto v dvorani Podmežakla.

HDD Jesenice Asiago finale Alpska liga
Sportal Jeseničani do pomembne zmage!

Na prejšnji tekmi na Jesenicah so slovenski hokejisti s hitrom golom v podaljšku zmagali in izid v zmagah vrnili na začetno izhodišče. Danes so imeli drugo priložnost za "break" na tujem, na koncu pa v zadnjih minutah s tremi zadetki prišli do pomembne zmage.

Obe ekipi sta se zavedali, da je druga zmaga v seriji na tri uspehe že zelo velika prednost. Tudi zato nobena od ekip ni želela preveč tvegati, pa tudi pretirane grobosti ni bilo, saj je imela ena od ekip prvič na tekmi igralca več šele v 49. minuti.

Domači so sicer v začetnem delu imeli nekaj malega terenske premoči, ki pa ni prinesla tudi kakšnih rezultatov. Nevarnejših strelov ni bilo, nekaj polpriložnosti je ustavil vratar Jeseničanov Oscar Fröberg, ki je na koncu zbral kar 54 obramb.

V nadaljevanju so začeli padati tudi zadetki. Oziroma za začetek le dva, saj je najprej goste v vodstvo povedel Andraž Zibelnik, ki je bil v gneči pred golom na pravem mestu in podajo soigralcev izza vrat spremenil v zadetek.

Toda prednosti gostje niso zadržali niti minute in pol, Asiago je že v naslednji nevarni akciji izenačil in boj se je spet začel od začetka. Preostanek druge tretjine je minil tako kot večina prve: Asiago je imel več strelov, a ne več posebej nevarnih, obramba Jeseničanov pa ni več delala napak.

Oscar Fröberg je blestel med vratnicama Jesenic. | Foto: Grega Valančič/Sportida Oscar Fröberg je blestel med vratnicama Jesenic. Foto: Grega Valančič/Sportida

V zadnji tretjini je imel pri domačih lepo priložnost Michelle Marchetti, toda Fröberg je njegov samostojni prodor ustavil. V 49. minuti so imeli sploh prvi "power-play" na tekmi gostje, zadeli sicer niso, vendar pa se je takrat poškodoval prvi vratar domačih Gianluca Vallini, ki ni mogel nadaljevati. Zamenjal ga je neogreti Luca Stevan.

Jeseničani so to znali izkoristiti. Najprej ga je premagal Jaša Jenko po samostojnem prodoru, v zadnjih minutah, ko je Asiago že tvegal brez vratarja in s šestimi v polju, pa je bil dvakrat natančen še Gašper Glavič in tako slovenski ekipi priigral pomembno zmago.

Če bo po sobotni tekmi serija znova izenačena, bo zmagovalca odločila peta tekma v Italiji (19. aprila).

Alpska liga, finale, 3. tekma

Četrtek, 14. april
Asiago : HDD Sij Acroni Jesenice 1:4 (0:0, 1:1, 0:3) /1:2/
0:1 Zibelnik (Viikila, Elo, 21.), 1:1 Stevan (Parini, Vankus, 22.), 1:2 Jenko (54.), 1:3 Glavič (EN., 59.), 1:4 Glavič (EN., Rajsar, Jenko, 59.)

//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage

Jan Urbas Fischtown Pinguins
Sportal Jeglič po naletu le gledalec, Bremerhavnu teče voda v grlo
Ne spreglejte