Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 1. 2019,
21.43

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Četrtek, 3. 1. 2019, 21.43

5 let, 3 mesece

Alpska liga med 1. in 3. januarjem

Ekipa z dna lestvice Jesenicam prisolila zaušnico, Olimpija se ne ustavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

HDD Jesenice HK Olimpija | Jeseničani so v leto 2019 vstopili z visokim porazom (3:7) proti drugi ekipi Celovca. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so v leto 2019 vstopili z visokim porazom (3:7) proti drugi ekipi Celovca.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenska predstavnika v Alpski ligi sta v novo leto vstopila z različnima izkupičkoma. Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so izgubili pri predzadnji ekipi lige, drugem moštvu Celovca. Korošci, ki so na prvi dan novega leta sicer s kar 7:1 premagali Zell am See, kar je njihova rekordna zmaga v tekmovanju, so tokrat zmagali s 7:3. Vse tri zadetke Jesenic je dosegel Philippe Paradis. Olimpija je nadaljevala zmagoviti niz. Deveto zaporedno zmago je vknjižila pri Zell am Seeju, kjer je slavila s 3:1.

Jeseničanom prva tekma v letu 2019 ne bo ostala v dobrem spominu. Druga ekipa Celovca, ki so jo Gorenjci pred dnevi odpravili s 6:0, jim je zadala visok poraz. Železarji so sicer dvakrat vodili (1:0, 2:1), obakrat po zaslugi zadetkov kanadskega napadalca Philippa Paradisa, a domači so priredili preobrat in povedli s 4:2. Paradis je nato v 37. minuti s hat-trickom znižal zaostanek slovenskih državnih prvakov na 3:4, a so gostitelji še trikrat premagali nerazpoloženega Clarka Saundersa (zaustavil je le 17 strelov od 24) in slavili s kar 7:3.

Ljubljanski zmagoviti niz podaljšan

Bolje je šlo na gostovanju Olimpiji, ki je še drugič v nekaj dneh ugnala Zell am See. Zmaji so Avstrijce premagali s 3:1. Gregor Koblar in Aleš Kranjc sta v prvi tretjini zadela za vodstvi z 1:0 in 2:0. Gostitelji so pred prvim odmor znižali na 2:1. Rezultat je na semaforju vztrajal do 58. minute, ko je kapetan Aleš Mušič postavil končni rezultat. To je bila deveta zaporedna zmaga Ljubljančanov v tem tekmovanju.

Olimpija je v Alpski ligi neporažena od sredine novembra. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija je v Alpski ligi neporažena od sredine novembra. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zmaji bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, ko bodo ob 17.30 gostili neugodni Salzburg, Jeseničani pa bodo drugo ekipo rdečih bikov pričakali v nedeljo ob 17. uri.

Alpska liga med 1. in 3. januarjem

Lestvica

Preberite še:

HK ECE Celje
Sportal Slovenski obračun Celjanom, Slavija strla Mladost
HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija še sedmič zapored, Jeseničani povozili mali KAC

 

Ne spreglejte