Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 12. 2018,
21.37

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Nedelja, 30. 12. 2018, 21.37

5 let, 3 mesece

Alpska liga, 30. december

Zmaji podaljšali zmagoviti niz, tudi Jeseničani 2018 končali z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Olimpija je v Salzburgu vknjižila osmo zaporedno zmago. Slavila je po kazenskih strelih (2:1). | Foto Žiga Zupan/Sportida

Olimpija je v Salzburgu vknjižila osmo zaporedno zmago. Slavila je po kazenskih strelih (2:1).

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska predstavnika v Alpski ligi HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice sta leto 2018 končala z gostujočima zmagama. Zmaji so po kazenskih strelih z 2:1 slavili pri drugi ekipi Salzburga in vknjižili osmo zaporedno zmago. Pod zmagoviti zadetek se je podpisal Žan Jezovšek. Jeseničani so Zell am See premagali s 4:0 in še drugič zapored niso prejeli zadetka, tri so dosegli v zadnji tretjini.

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija še sedmič zapored, Jeseničani povozili mali KAC

Ljubljančani so v Salzburgu povedli v četrti minuti, ko je bil natančen Gal Koren. Gostitelji so še pred koncem tretjine izenačili, tako da sta moštvi na odmor odšli z rezultatom 1:1. Mreži se do konca 60 minut nista več zatresli, sledil je podaljšek, v katerem zadetka prav tako ni bilo, tako da so odločali kazenski streli.

Zmagoviti gol v loteriji je dosegel Žan Jezovšek. Olimpija je tako v tem tekmovanju zmagala osmič zapored, zadnjič je izgubila sredi novembra, in na lestvici na tretjem mestu prehitela Feldkirch Nika Zupančiča.

Jeseničani so leto končali z zmago pri Zell am Seeju. | Foto: Sportida Jeseničani so leto končali z zmago pri Zell am Seeju. Foto: Sportida

Jeseničani so v Avstriji povedli v deveti minuti, ko je mrežo domačih zatresel Miha Brus. Prevlado železarjev je v 46. minuti ob igralcu več z zadetkom kronal Luka Bašič, ki je v nadaljevanju še dvakrat podal. Dobrih pet minut pred koncem je ob številčni prednosti zadel Eric Pance, končnih 4:0 pa je tri minute pred koncem postavil Tadej Čimžar. 

Vratar Clarke Saunders ni imel veliko dela, zaustavil je vseh 21 strelov, Jeseničani so sprožili 42 strelov. Železarji tako še na drugi tekmi zapored niso prejeli zadetka, na prejšnji je ob zmagi nad drugo ekipo Celovca vrata zaklenil Žiga Kogovšek.

Vračajo se v četrtek

Olimpija bo v tekmovalno leto 2019 vstopila v četrtek, ko bo gostovala pri Zell am Seeju, Jeseničani pa bodo prvo tekmo v 2019 odigrali isti dan pri drugi ekipi Celovca.

Alpska liga, 30. december

Lestvica

Preberite še:

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Na Koroškem je bilo vroče: Olimpija zdržala in podaljšala zmagoviti niz
Ne spreglejte