Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 10. 2020,
19.50

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 24. 10. 2020, 19.50

3 leta, 5 mesecev

Alpska liga, 24. oktober

Olimpija z novim kapetanom do nove zmage, Jeseničani spet brez tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
HK Olimpija Val Gardena Tadej Čimžar | Hokejisti Olimpije so na uvodni tekmi rednega dela s 6:3 premagali Gardeno. | Foto Vid Ponikvar

Hokejisti Olimpije so na uvodni tekmi rednega dela s 6:3 premagali Gardeno.

Foto: Vid Ponikvar

Hokejisti HK SŽ Olimpija, ki imajo novega kapetana - Aleša Mušiča je zamenjal Žiga Pance, kapetanska vloga pa bo pripadla tudi Mihi Zajcu -, so na uvodni tekmi rednega dela Alpske lige v Tivoliju s 6:3 premagali Val Gardeno. Člani HDD Sij Acroni Jesenice bi morali redni del začeti pri avstrijski ekipi Lustenau, a na Predarlsko niso odpotovali. Razlog? Slabo počutje nekaterih članov, ki bodo opravili testiranje na novi koronavirus. Tekma je tako prestavljena. 

HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija z novo visoko zmago do maksimalnega izkupička, Jeseničani brez tekme

Alpska liga se je letos začela s spremenjenim sistemom, 16 moštev je tri tedne (kolikor se je dalo) igralo v štirih "regijskih" skupinah s po štirimi udeleženci. Točke je dal šele seštevek obeh medsebojnih srečanj. Hokejisti HK SŽ Olimpija so bili uspešni v seštevku proti vsem nasprotnikom (HDD Sij Acroni Jesenice, EC KAC II, Steel Wings Linz), tako da so v redni del, v katerem vsako moštvo z vsakim igra doma in v gosteh, točke pa znova delijo po vsaki tekmi, vstopili z maksimalnim izkupičkom.

Jacob Smith je imel veliko dela, zaustavil je 53 strelov Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Jacob Smith je imel veliko dela, zaustavil je 53 strelov Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Ljubljančani so na uvodnem srečanju rednega dela za zaprtimi vrati gostili Val Gardeno in italijansko moštvo, ki je imelo izjemno razpoloženega vratarja Jacoba Smitha, kljub prevladi skozi vso tekmo (razmerje v strelih 58:21) zlomili šele v zadnji tretjini. Povedli so v 7. minuti, ko je nasprotnikovo mrežo načel Tadej Čimžar, v začetku drugega dela je na 2:0 zvišal Nik Simšič. Olimpija je prevladovala še naprej, a se Smith ni pustil, na drugi strani pa je gostom do konca 40. minute uspelo dvakrat premagati Tilna Spreitzerja in izenačiti na 2:2.

Zmaji, pri katerih bosta kapetansko vlogo po novem namesto dolgoletnega kapetana Aleša Mušiča opravljala Žiga Pance in Miha Zajc, so znova povedli v 47. minuti, ko je drugi zadetek dosegel Simšič, na 4:2 je nato zvišal Zajc, na 5:2 pa dobre tri minute pred koncem Anže Ropret. Italijanom je uspelo znižati na 5:3, nato so imeli igralca več, poskušali tudi brez vratarja, a se jim načrt ni izšel. Čimžar je z zadetkom v prazen gol postavil končnih 6:3.

Trener Gregor Polončič pravi, da je ekipa potrebovali nov "kapetanski" veter v jadra. | Foto: Vid Ponikvar Trener Gregor Polončič pravi, da je ekipa potrebovali nov "kapetanski" veter v jadra. Foto: Vid Ponikvar Simšič: Vratar najboljši posameznik Gardene

"Tekmo smo začeli dobro, nato pa na sredini nekoliko popustili in jim dali priložnost za izenačenje. V zadnji tretjini smo stvari popravili in zmagali. Njihov vratar je bil zagotovo njihov najboljši igralec tekme," je po srečanju v pogovoru za Hokej TV dejal strelec dveh zadetkov Simšič, ki bo s soigralci naslednjo tekmo Alpske lige odigral prihodnjo soboto na gostovanju pri Rittnu: "Imamo cel teden, da se pripravimo na nasprotnika in iz te tekme potegnemo največ, kar lahko."

Polončič: Aleša razbremenili, želimo, da v zaključku kariere uživa

Aleš Mušič se je po dolgih letih poslovil od kapetanske vloge. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Aleš Mušič se je po dolgih letih poslovil od kapetanske vloge. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Aleš je izredno dobro opravljal svojo kapetansko vlogo v moštvu, je velika oseba, še vedno ima pomembno mesto v slačilnici, a trenerski štab je odločil, da ekipa potrebuje nov "lidership", nov veter v jadra. S tem smo Aleša razbremenili določenih stvari, da bo v zaključku kariere, za katerega upam, da bo trajal čim dlje, res lahko užival. Podobno prakso poznamo iz tujine, tako je bilo tudi pri Kochu (Thomasu Kochu, op. a.), ki je bil vrsto let kapetan in v Salzburgu in Celovcu. Mi imamo zdaj dva kapetana, Žigo Panceta in Miho Zajca. Imamo dober lidership," je o novostih pri kapetanski vlogi sedmi sili dejal glavni trener ekipe Gregor Polončič.

Jan Drozg
Sportal Jan Drozg namesto v ZDA v Olimpijo: Pogledovali smo v druge lige, a ...

Jeseničani niso odpotovali na Predarlsko.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Jeseničani niso odpotovali na Predarlsko. Foto: Grega Valančič/Sportida

Železarji niso odpotovali na Predarlsko

Drugi slovenski predstavnik v tekmovanju HDD Sij Acroni Jesenice bi moral v četrtek odigrati zadnje srečanje predtekmovanja, a ga je zaradi okužb v taboru gostov prestavil.

Točkovni izplen bi lahko povečali na gostovanju pri ekipi Lustenau, a železarji v Avstrijo niso odpotovali, saj je tudi ta tekma prestavljena. 

"Ljubitelje jeseniškega hokeja obveščamo, da je nocojšnja tekma med ekipama EHC Lustenau in HDD SIJ Acroni Jesenice prestavljena. Nekaj članov naše ekipe se je čez noč začelo slabše počutiti, zato bodo opravili testiranje na COVID-19. Dokler rezultati testiranj ne bodo znani, bodo vsi člani naše ekipe ostali v samoizolaciji. Gre za preventiven ukrep s strani našega kluba, ki ga je podprlo tudi vodstvo Alpske hokejske lige. Tekma proti ekipi Lustenau je tako prestavljena na kasnejši termin, ki ga bomo z vami delili naknadno," so zapisali na uradni spletni strani. 

Jeseničani bi morali biti v alpski akciji znova v soboto, 31. oktobra, ko je predvideno, da v Podmežakli gostuje Feldkirch.

Alpska liga

Sobota, 24. oktober
HK SŽ Olimpija : Val Gardena 6:2 (1:0, 1:2, 4:0)
Čimžar 8., 60. (EN), Simšič 24., 47.,Zajc 54., Ropret 57. (PP1); McGowan 27., Wilkins 39., Sullmann Pilser 57.

Red Bull Juniors : Bregenzerwald 9:1

Ritten : Fassa 5:2
Asiago :  Pustertal 3:1

Lustenau - HDD Sij Acroni Jesenice - prestavljeno
EC KAC II - Kitzbuhel - prestavljeno

PP1-zadetek z igralcem več
EN-zadetek v prazen gol

Preberite še: 

Dejan Kontrec T
Sportal Nič ne bo z mehurčkom na Bledu, članska tekmovanja gredo naprej
slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled
Sportal Dokončen križ čez reprezentančno akcijo

 

Ne spreglejte