Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2020,
22.40

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Četrtek, 20. 2. 2020, 22.40

4 leta, 1 mesec

alpska liga, 20. februar

Železarji s praznimi naboji in slabo novico, Olimpija izgubila na derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga | Mitja Šivic je pospremil poraz svojega moštva z 0:2. Nič kaj zadovoljen ne more biti z informacijami o zdravstvenem stanju prvega vratarja, ki bi lahko predčasno končal sezono, saj bo odstoten od šest do osem tednov. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Mitja Šivic je pospremil poraz svojega moštva z 0:2. Nič kaj zadovoljen ne more biti z informacijami o zdravstvenem stanju prvega vratarja, ki bi lahko predčasno končal sezono, saj bo odstoten od šest do osem tednov.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so pred domačimi gledalci izgubili z Rittnom. V vratih Južnih Tirolcev se je izkazal Kevin Lindskoug, ki je zaustavil vseh 29 poskusov železarjev. Ti zaradi poškodbe niso mogli računati na prvega vratarja Antoina Bonvalota in še lep čas ne bodo. Francoz bo namreč odsoten od šestih do osmih tednov, kar bi lahko pomenilo, da je že končal sezono. Gostje so odpeljali zmago z 2:0. Člani HK SŽ Olimpija so v ponovitvi finala lanske sezone gostovali v Brunicu, pri vodilnem moštvu tekmovanju Pustertalu, in izgubili z 0:2.

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija vendarle do prve zmage v drugem delu, poraz Jesenic

Železarji so po uvodni zmagi na derbiju z Olimpijo vknjižili še tretji zaporedni poraz v drugem delu tekmovanja. Ritten je prek Matta Laneja povedel v šesti minuti, v drugem delu pa je Urbana Avsenika premagal še Simon Kostner, ki je postavil končnih 2:0.

Jeseničani so ob koncu napadali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a jim razpoloženega gostujočega vratarja Kevina Lindskouga ni uspelo premagati. Zaustavil je vseh 29 strelov domačih. 

Bo Antoine Bonvalot v tej sezoni še branil? 
 | Foto: Grega Valančič/Sportida Bo Antoine Bonvalot v tej sezoni še branil? Foto: Grega Valančič/Sportida Ti so se morali znajti brez prvega vratarja Antoina Bonvalota, ki se je poškodoval v zadnji tretjini torkove tekme. Jeseničani so danes sporočili, da bo Francoz zaradi poškodbe prepone odsoten od šest do osem tednov. Bonvalot je bil eden od pomembnejših členov dolgega jeseniškega zmagovitega niza, po katerem so si ob koncu rednega dela predčasno zagotovili končnico. 

Ob Bonvalotu pogrešajo tudi kaznovanega Gašperja Glaviča, ki se bo na tekme lahko vrnil 4. marca. Manjkala sta tudi napadalec Mirko Djumić in branilec Gašper Korošec, ta se je ravno vrnil po poškodbi. 

Tudi sobotno srečanje bodo Jeseničani igrali na domačem ledu, ob 18. uri bodo pričakali Cortino.

Olimpija je izgubila pri Pustertalu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Olimpija je izgubila pri Pustertalu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Furlong spravljal Olimpijo ob živce 

Branilec naslova, HK SŽ Olimpija, je v derbiju kroga in ponovitvi finala lanske sezone igral v Brunicu in izgubil z 0:2.

Zmaji, ki so v torek prišli do prve zmage v drugem delu tekmovanja, so sprožili kar 50 strelov, a niso uspeli ugnati junaka srečanja Colina Keitha Furlonga. 

Pustertal je v drugem delu za zdaj stoodstoten, nanizal je štiri zmage in ostal prvi. 

Olimpija bo v soboto prav tako gostovala, čaka jo tekma v Renonu pri Rittnu.

Alpska liga, 20. februar, skupina za razvrstitev

Lestvica skupine za razvrstitev

1. Val Pusteria 4 – 14 (2)
2. Ritten 4 - 9 (3)

3. Cortina 4 - 7 (1)

4. HK SŽ Olimpija 4 - 7 (4)
5. Asiago 4 – 5
6. HDD Sij Acroni Jesenice 4 – 4

*() – v oklepaju so dodatne točke, ki so jih ekipe prenesle v drugi del, v katerem bodo odigrale deset tekem (vsaka z vsako doma in v gosteh). Vse ekipe so že uvrščene v končnico.

Alpska hokejska liga, 20. februar, kvalifikacijski skupini

Preberite še:

Gašper Glavič
Sportal Jeseničan bo zaradi sobotnega vložka kar nekaj tekem le gledalec #video
Ne spreglejte