Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2023,
22.52

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

HK LedX Celje HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 16. 2. 2023, 22.52

1 leto, 2 meseca

alpska liga, 16. februar

Železarji po hudem boju iz Cortine s točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma | Železarji so na gostovanju pri Cortini izgubili po podaljšku. | Foto Grega Valančič/Sportida

Železarji so na gostovanju pri Cortini izgubili po podaljšku.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so se po 12-dnevnem tekmovalnem premoru vrnili v tekmovalni ritem Alpske lige in na gostovanju pri Cortini izgubili po podaljšku (1:2). To je četrti poraz železarjev na šesti tekmi drugega dela, tako imenovanega master rounda, v katerem igra pet moštev, ki so si že zagotovila četrtfinale. Jeseničani so po porazu tretji, z istim številom točk sta pred njimi Ritten in Cortina. Vlogo za igranje v Alpski ligi v prihodnji sezoni je oddalo 16 klubov. Med njimi je le en slovenski, in sicer Celjani (pod novim imenom HK RST Pellet Celje), ni pa Jeseničanov, ki si želijo na višjo raven (v ICEHL).

HK LedX Celje
Sportal Celjani oddali vlogo za selitev v Alpsko ligo
HDD Jesenice : HK SŽ Olimpije, finale DP
Sportal Jeseničani so se pobrali in se veselili visoke zmage

Po skoraj dvotedenskem tekmovalnem premoru so hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice zvečer odigrali šesto tekmo tako imenovanega master rounda, v katerem se borijo za čim boljše izhodišče pred končnico, in četrtič v tem delu izgubili. Tokrat pri vse bolj razpoloženi Cortini. S tem tekmecem so v drugem delu tekmovanja že igrali, v Podmežakli so Italijani slavili po podaljšku s 3:2, tokrat pa je bil razplet podoben, saj so tudi danes po dodatnem delu igre slavili Italijani.

Po prvi tretjini brez zadetkov in ob rahli terenski premoči gostov so v drugi najprej zadeli domači, a je v 35. za izenačenje poskrbel Lovro Kumanović. To pa sta bila tudi edina zadetka v rednem delu, v podaljšku pa je gol odločitve padel že v 61. minuti, ko je prednost igralca več izkoristil Gregory di Tomasso.

Na prejšnjih tekmah so železarji igrali po sistemu toplo-hladno. Drugi del lige so kot prepričljivo najboljši iz rednega dela začeli slabo, saj so poleg poraza s Cortino doma klonili še proti ekipi Unterland Cavaliers s 3:5. Sledila je minimalna zmaga proti Rittnu z 1:0 ter najslabša predstava celotne sezone, ko so železarji v Salzburgu s tamkajšnjo drugo ekipo izgubili kar z 0:8. A so potem na naslednji tekmi tudi sami visoko zmagali, s 5:1 so odpravili Unterland.

V tej skupini sicer moštva ne igrajo za končnico, saj so vsa vanjo že uvrščena, bo pa vrstni red pomemben pri izbiri tekmecev v končnici in prednosti domačega terena v izločilnih bojih.

Do konca skupine master sta še dva kroga. Jeseničani bodo v soboto gostovali pri Rittnu, 23. februarja pa bodo gostili mlade Salzburžane.

Celjski klub je edini slovenski klub, ki se je prijavil za igranje v Alpski ligi v prihodnji sezoni. | Foto: Facebook HK LedX Celje Celjski klub je edini slovenski klub, ki se je prijavil za igranje v Alpski ligi v prihodnji sezoni. Foto: Facebook HK LedX Celje 16 vlog za prihodnjo sezono, ena slovenska

Vodstvo Alpske lige je sporočilo, da je vlogo za igranje v tekmovanju za prihodnjo sezono oddalo 16 klubov. Med temi je 14 kolektivov, ki v Alpski ligi sodelujejo že v tekoči sezoni, izjema pa je HDD Sij Acroni Jesenice. Ob 14-erici pa še Celjani pod imenom HK RST Pellet Celje in Pioneers Vorarlberg, ki tekmujejo v ICEHL.

Vodstvo železarjev je pred tedni potrdilo, da je oddalo vlogo za igranje v ICEHL, a na to, ali bodo na višji ravni zaigrali, bo treba počakati. Dejavnik pri tem niso le finance, pač pa tudi glasovanje preostalih klubov.

Alpska liga, 16. februar

Lestvica skupine Master

1. Ritten 6 tekem - 12 točk (1)
2. Cortina 5 - 12 (2)
3. HDD Sij Acroni Jesenice 6 - 12 (4)
4. Red Bull Juniors 5 - 10 (0)
5. Unterland Cavaliers 6 - 6 (3)

() - v oklepaju so točke, ki jih je ekipa prenesla iz rednega dela.

HDD Jesenice navijači
Sportal Uradno: Jeseničani oddali prijavo za ICEHL
HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma, Gaber Glavič
Sportal Polom Jeseničanov v Salzburgu
 
Ne spreglejte