Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 11. 2020,
22.50

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 14. 11. 2020, 22.50

3 leta, 5 mesecev

Alpska liga, 14. november

Olimpija se je okrepila in se vrnila z zmago, tudi Jeseničani zmagoviti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Hk Olimpija Vipiteno | Hokejisti Olimpije so zanesljivo odpravili Vipiteno in ostali neporaženi.  | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Olimpije so zanesljivo odpravili Vipiteno in ostali neporaženi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so se po daljšem prisilnem počitku v tekmovalni ritem Alpske lige vrnili z zmago s 5:1 nad Vipiteno. Za neporažene Ljubljančane je zaigrala tudi zadnja okrepitev, povratnik Gal Koren, ki se je z Olimpijo dogovoril za sodelovanje do konca sezone 2021/2022. Jeseničani so gostovali pri Feldkirchu in ga premagali s 4:2, prvi gol je za železarje dosegel povratnik Sašo Rajsar.

HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija
Sportal Železarji tekmovalni post končali z zmago na jeseniškem obračunu

Bolezen covid-19 je za nekaj časa ustavila slovenske aktivnosti v mednarodnem tekmovanju, v katerega sta se oba predstavnika vrnila danes. Vodilni HK SŽ Olimpija je vknjižil novo, sedmo zmago v tem tekmovanju (ob sedmih zmagah ima še en remi). Vipiteno so ugnali s 5:1.

Ljubljančani, za katere je zaigral tudi povratnik Gal Koren, manjkal pa je kaznovani Miha Zajc, so bili celotno srečanje boljši tekmec. A mrežo razpoloženega gostujočega vratarja Roberta Jonathana Reinharta so načeli šele v 23. minuti, ko je bil natančni nekdanji kapetan Olimpije Aleš Mušič, tri minute pozneje je ob igralcu manj na 2:0 zvišal novi kapetan Žiga Pance, izid tretjine pa postavil Jan Drozg​​​​​​. Zmaji, ki so si v zadnjem delu privoščili precej izključitev, ob power-playu pa niso bili učinkoviti, so prek Jureta Sotlarja prednost še povišali, za 4:0 so znova zadeli ob igralcu manj. Gostje so deset minut pred koncem le prišli do častnega zadetka, zanj je poskrbel kapetan Markus Gander. 

Trener Gregor Polončič je ob koncu priložnost za članski debi ponudil komaj 15-letnemu vratarju Jonu Dukariču​​​​​​, ki se je s soigralci veselil zmage s 5:1. Končni rezultat je z drugim zadetkom postavil Drozg. 

Olimpijo zdaj čakata dve tekmi državnega prvenstva, v soboto pa bo v Alpski ligi gostila Ritten. 

Koren nadaljuje v zeleno-belem

Gal Koren se je vrnil v zeleni dres, z Olimpijo se je dogovoril za dvoletno sodelovanje.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gal Koren se je vrnil v zeleni dres, z Olimpijo se je dogovoril za dvoletno sodelovanje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pri HK SŽ Olimpija so okrepili napad, v katerem je znova igral Gal Koren. 28-letnik že od leta 2014 bolj ali manj igra v dresu Olimpije. Za zmaje je igral tudi lani, a po sezoni ni prišlo do dogovora o podaljšanju sodelovanja. Omenjalo se je selitev v Romunijo, a Koren se je naposled pridružil že tako močnemu ljubljanskemu moštvu. Dogovorili so se za sodelovanje do konca sezone 2021/22. Za zmaje je igral že proti Vipitenu. "Lepo se je vrniti v zeleni dres in na tivolski led. Tu se počutim domače, ekipa je odlična in vzdušje v tej garderobi je vedno pozitivno. Veseli me, da liga kljub razmeram poteka naprej in se veselim novih tekem in zmag naše ekipe," je ob vrnitvi povedal v lanski sezoni najboljši strelec Olimpije v Alpski ligi. 

Jeseničani so zmagali pri Feldkirchu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jeseničani so zmagali pri Feldkirchu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Jeseničani slavili pri Feldkirchu

Člani HDD Sij Acroni Jesenice, med katerimi so potrdili 21 pozitivnih testov na novi koronavirus, so v četrtek odigrali prvo srečanje po treh tednih. V dvorani Podmežakla so s 4:1 premagali mlade železarje, HD Hidria Jesenice, v soboto pa so odlično opravili še na prvem alpskem srečanju po skoraj mesecu dni (zadnjič so se za alpske točke potegovali 17. oktobra).

Gostovali so pri Feldkirchu in ga premagali s 4:2. Prvi gol na tekmi za Gorenjce je dosegel povratnik med železarje Sašo Rajsar, po enega pa so dodali še Patrik RajsarAndrej Hebar in Žan Jezovšek.

"Občutki so fenomenalni. Lepo je biti nazaj doma v rdečem dresu, sploh, ko na debiju dosežeš gol. Za nami je super tekma, vanjo smo šli z dobro energijo. Prvo tretjino smo igrali dobro, drugo smo bili fenomenalni, v tretji smo se potegnili malce nazaj. Ob neumnem power-playu Feldkircha smo dobili gol, a smo se borili do konca in zasluženo zmagali," je po zmagi povedal povratnik Rajsar.

Jeseničane naslednja tekma čaka v petek, ko bodo doma igrali z Bregenzerwaldom.

Alpska liga

Sobota, 14. november
HK Olimpija : Vipiteno 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Mušič 23., Pance 26. (SH1), Drozg 30., 53., Sotlar 43. (SH1); Gander 51.
 
Feldkirch : HDD Sij Acroni Jesenice 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Kaider 15., Koczera 58. (PP1); S. Rajsar 12., P. Rajsar 31., Hebar 31., Jezovšek 60. (EN)

Bregenzerwald : Red Bull Juniors 4:2
Lustenau : Steel Wings Linz 6:0
Fassa : Gardena 1:4
Cortina : Pustertal 3:2 - po kazenskih strelih

Nedelja, 15. november
Feldkirch : Steel Wings Linz 5:0

Lestvica

1. HK SŽ Olimpija 8 tekem – 15 točk
2. Feldkirch 8 - 12

3. Gardena 9 - 11
4. Pustertal 9 – 11
5. Vipiteno 9 – 10
6. Red Bull Juniors 9 – 9
7. Lustenau 9 – 9
8. Kitzbuhel 6 – 6
9. HDD Sij Acroni Jesenice 6 – 6
10. Asiago 6 – 6
11. Ritten 7 – 4
12. Cortina 5 – 3
13. Fassa 8 – 3
14. EC KAC II 5 – 3
15. Bregenzerwald 8 – 3 
16. Steel Wings Linz 8 – 0

Preberite še

HDD Sij Acroni Jesenice Mitja Šivic
Sportal Koronavirus jih je precej zdelal: Prava mala katastrofa
Ne spreglejte