Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 7. 2014,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bolzano liga EBEL

Sobota, 12. 7. 2014, 13.45

8 let

Aktualni prvaki se bojujejo za sponzorje in ligo EBEL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Finančne težave niso zaobšle niti prvaka lige EBEL zadnje sezone Bolzana, ki poskuša na vse načine privabiti dovolj sponzorjev za obstanek v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Čeprav je urnik tekmovanja v ligi EBEL že znan in je v njem zapisano tudi ime prvakov, ki naj bi sezono odprli proti lanskemu podprvaku Salzburgu, naj bi o usodi Bolzana v klubu razpravljali prihodnji teden. "Vse dneve se trudimo, da bi pridobili potrebna sredstva, s katerimi bi lahko začeli novo sezono. Vodstvo kluba ima številne sestanke tako z nekdanjimi sponzorji – mnogi od njih so potrdili, da so nas še naprej pripravljen podpirati – kot z novimi potencialnimi partnerji," je v pogovoru za italijanski spletni portal Alto Adige razkril izvršni direktor Dieter Knoll. Po pisanju italijanskega medija naj bi bilo po uradnih podatkih okoli 50 odstotkov možnosti, da bo Bolzano prihodnjo sezono igral v ligi EBEL, neuradno pa precej več.

Čeprav je v zadnjih tednih kar nekaj igralcev in trener Tom Pokel, vodil bo Dunaj, že zapustilo Bolzano, o okrepitvah pa, vsaj uradno, še ni znanega veliko, so se pojavile govorice o imenu morebitnega novega trenerja. Taktirko Bolzana bi lahko prevzel Mario Simioni, ki je praktično skoraj vso svojo trenersko kariero (od sezone 1999/2000 do 2012/2013) preživel na Danskem, kjer je vodil Odense in SonderjyskE. Z zadnjim je štirikrat postal danski prvak.

Med vratnicama pa bi lahko ostal eden od ključnih igralcev v lanskem finalu, češki čuvaj mreže Jaroslav Hübl, seveda v primeru, da bodo "lisice" še naprej igrale v ligi EBEL – vodstvo te je po pisanju omenjenega medija pretekli teden prejelo končno potrditev Olimpije, da bo sodelovala v tekmovanju – in hokejski ligi prvakov, ki se vrača.

Bolzano pa ni edini italijanski klub, ki se te dni ukvarja z vprašanjem svoje prihodnosti, štirim klubom, ki so bili predvideni, da bodo prihodnjo sezono sodelovali v mednarodni ligi INL, naj bi italijanska hokejska zveza prepovedala sodelovanje v omenjeni ligi. Neumarkt, Kaltern, Eppan in Gherdeina naj bi se po nekaterih podatkih na zahtevo italijanske hokejske zveze pridružili prvi italijanski ligi, čeprav se ob tem sprašujejo, kako bodo lahko konkurenčni prvoligašem.

Ne spreglejte