Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 3. 2012,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Mušič

Sobota, 3. 3. 2012, 19.13

8 let

A. Mušič: Ob takšnem vzdušju baterije vedno polne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po četrtkovi zmagi in uvrstitvi v polfinale EBEL imajo ''zmaji'' prosto do nedelje, ko bodo dobili nasprotnika v boju za finale. V treh dneh, ki jih imajo na voljo, bodo skušali napolniti baterije.

Trije pari so s četrtfinalno serijo že končali, odločilno tekmo bosta odigrala Linz, ki je redni del končal na prvem mestu in Dunaj. Tilia Olimpija je madžarske nasprotnike izločila s 4:2 v zmagah, v Tivoliju se je na šesti tekmi veselila tesne zmage s 4:3.

''V tem trenutku težko opišem občutke, lahko pa rečem, da sem izjemno ponosen na ekipo. Na njo sem ponosen že vse od začetka, ko sem prispel v Ljubljano. Do te zmage nismo prišli le sedaj, za njo smo začeli delati že veliko prej, novembra ali decembra … V tej seriji je bila klop in moč na strani gostov, mi smo bili močno oslabljeni, vendar pa smo bili boljši. Serija je bila zares naporna, zato je potrebno čestitati tudi igralcem Albe. To zmago bi posvetil celotni organizaciji Olimpije, navijačem, še posebej pa igralcem,'' je bil koncu tekme navdušen, a vidno utrujen finski strateg Hannu Järvenpää, ki je nadaljeval: ''Fantje so se držali dogovora, pomagali so mlademu vratarju Bohu, ki je še mlad, saj šteje 20 let. Igralcem nisem naročil nič posebnega, opozoril sem jih le na eno stvar. Ko ima nasprotnik plošček v naši obrambni tretjini, takrat morajo biti ob njih. To so naredili, saj so blokirali ogromno strelov, svoje delo pa je odlično opravil tudi Boh.''

Zavedajo se vložka

Po tekmi je finski strateg svojim izbrancem namenil tridnevni počitek, katerega so bili še kako potrebni, saj je lepo število igralcev odsotnih zaradi poškodb, nekatere pa je načela viroza, ki se garderobi ni izognila. Slednjo je prvi prebolel Aleš Mušič, medtem ko so imeli Brock McBride, Miha Verlič in Boštjan Groznik več težav in morali med posameznimi tekmami celo na infuzijo.

''Baterije bodo ob takšnem vzdušju vedno polne. Zavedamo se, kakšen vložek je v igri, zato si ne moremo privoščiti, da bi bile prazne. Res je, da smo bili po tekmi vsi izčrpani, vendar pa je do torkove tekme na voljo še nekaj časa za počitek, sicer ne veliko, vendar verjamem, da se bomo uspešno pripravili na nov boj,'' je o utrujenosti dejal kapetan Aleš Mušič, ki je na šesti tekmi zabil dva zadetka.

Boh se je situaciji prilagodil

Po obračunu je bil men najbolj utrujenimi vratar Matic Boh, ki je sploh prvič začel tekmo EBEL od uvodnega meta ploščka. Delo je 20-letni Ljubljančan opravil dobro ter po tekmi prejel nagrado za najboljšega igralca srečanja.

''Malenkost treme je bilo prisotne, vendar sem si vrinil misel, da imamo odlično moštvo in najboljšo podporo s tribun ter da moram opraviti svoje delo do konca,'' je o morebitni tremi pred tekmo dejal Ljubljančan, ki je opisal še prestop iz lige Slohokej v EBEL: ''Prestop se pozna. Po tej tekmi sem bil utrujen skorajda še enkrat bolj kot po tistih v ligi Slohokej. Vendar sem se situaciji prilagodil, dobro pripravil in s pomočjo ekipe tekmo pripeljal do konca z zmago.''

Ne spreglejte