SiolNET. Sportal EP 2016
2,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Saj ni res, pa je

Ruski politik pohvalil navijače, ki so napadli Angleže

2,85

termometer

Eden izmed bolj vplivnih ruskih politikov, član Izvršnega odbora ruske nogometne zveze Igor Lebedev, je po sobotnih izgredih ruskih navijačev po tekmi evropskega prvenstva proti Angliji v Marseillu podal nekaj šokantnih izjav, ki se zdijo komajda verjetne.

"To so fantje, ki so branili čast naše države in niso pustili, da bi Angleži oskrunili našo državo. Morali bi jih braniti." "To so fantje, ki so branili čast naše države in niso pustili, da bi Angleži oskrunili našo državo. Morali bi jih braniti."

"V pretepanju navijačev ne vidim nič spornega. Prej nasprotno. Čestitke, fantje. Dobro ste opravili," je Igor Lebedev najprej zapisal na Twitterju po sobotni tekmi skupine B letošnjega evropskega prvenstva v Marseillu med Rusijo in Anglijo (1:1), po kateri so ruski navijači povzročali izgrede in po zadnjem sodnikovem žvižgu kar na štadionu napadli Angleže.


Če bi šel na tekmo zasebno, bi se pretepal tudi on

Igor Lebedev je poskrbel za nekaj šokantnih izjav. Igor Lebedev je poskrbel za nekaj šokantnih izjav. Marsikdo je mislil, da za tako šokantno izjavo ne stoji Lebedev, a izkazalo se je, da misli resno. "Ne razumem politikov in uradnih oseb, ki kritizirajo naše navijače. Morali bi jih braniti. Kar se je zgodilo v Marseillu in v preostalih francoskih mestih, kaže le na nesposobnost organizatorjev in policije, ki očitno ne znajo preprečiti izgredov," je svoje misli pozneje potrdil Lebedev.

"Vsaj 90 odstotkov navijačev gre na tekmo, zato da se tam pretepa. To je normalno. To so fantje, ki so branili čast naše države in niso pustili, da bi Angleži oskrunili našo državo. Morali bi jim oprostiti in jih razumeti," je nadaljeval in šokiral predvsem z zadnjimi besedami, ki jih je izrekel. "Če bi predsednik naše nogometne zveze v Francijo odšel zasebno, bi tudi on pretepal Angleže," je dejal.

Prvi mož ruskega nogometa je izgrede obsodil

Vitalij Mutko, prvi mož ruskega nogometa in ruski minister za šport, je sobotne izgrede navijačev Rusije sicer takoj obsodil.

Predsednik ruske nogometne zveze VItalij Mutko je obsodil ravnanje ruskih navijačev. Predsednik ruske nogometne zveze VItalij Mutko je obsodil ravnanje ruskih navijačev.
"Očitno je, da nekateri naši navijači v Francijo niso prišli zaradi nogometa, ampak so se odločili, da si zakrijejo obraze in osramotijo našo državo," je povedal najbolj vpliven nogometni mož v Rusiji, ki naj bi čez dve leti gostila svetovno prvenstvo, kar je že pred zadnjimi dogodki marsikoga skrbelo. Zdaj je takšnih prav gotovo še več in prav zanimivo bo spremljati, kaj se bo v prihodnosti dogajalo. Vodilni v svetovnem in evropskem nogometu so namreč že zagrozili, da lahko Rusi tudi ostanejo brez velikega spektakla, ki bo na sporedu čez dve leti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 64
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin