Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 5. 2013,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nejc Žnidarčič

Ponedeljek, 6. 5. 2013, 9.27

8 let

Žnidarčič: Soča je nepredvidljiva

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Glavni adut na evropskem prvenstvu v Bovcu bo zagotovo naš kajakaš Nejc Žnidarčič, ki ne skriva visokih ciljev tako v klasičnem spustu kot tudi v šprintu, kjer kraljuje že zadnja tri leta.

Nejc Žnidarčič zadnja leta velja za enega najboljših tekmovalcev v kajaku na divjih vodah v spustu. To dejstvo potrjuje z vrsto medalj z največjih tekmovanj. Na evropskem prvenstvu v Bovcu bodo štiri discipline šprint posamezno in ekipno ter klasični spust posamezno in ekipno. In prav v vseh imajo slovenski tekmovalci možnosti za vrhunski rezultat. Najvišje cilje v slovenski ekipi pa ima prav Nejc Žnidarčič.

"Z zadnjih prvenstev sem se vedno vračal z medaljami, upam, da bo tako tudi tokrat. Soča je sicer zelo nepredvidljiva reka in je ena izmed najtežjih, tako da bo treba odpeljati brez napake, če boš želel dobiti medaljo. Vse se bo moralo poklopiti. Cilji so zelo visoki in upam, da jih bom dosegel," je uvodoma povedal primorski kajakaš, ki že nekaj časa domuje v Ljubljani.

Cilji so visoki, a tudi nekoliko drugačni

Na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji so Slovenci v ekipnih vožnjah presenetili vso konkurenco. Apetiti v ekipnih vožnjah so veliki tudi letos. Jim bo uspelo tudi na domači progi? "Lani smo bili svetovni prvaki v ekipnih vožnjah v šprintu, kar je presenetilo marsikoga, če ne kar vse. Proga v Franciji je bila zelo težka, ampak nam je uspelo dvakrat odpeljati brez napak. Na tem evropskem prvenstvu bo podobna zgodba, tako da si ne bomo smeli privoščiti nobenih napak. Zavedati se je treba, da v ekipnih vožnjah vozimo trije skupaj in je zelo težko odpeljati dve brezhibni vožnji," se je nekoliko previdno dotaknil ekipnih tekem Žnidarčič. Ima pa 30-letni kajakaš za domače evropsko prvenstvo nekoliko drugačne načrte. "Moj notranji cilj je, da v klasiki naredim zelo dober rezultat. V klasičnem spustu še nisem uspel zmagati na največjih tekmovanjih. Zavedam se, da sem v šprintu boljši kot v klasiki, saj v šprintu nisem bil premagan že tri leta in upam, da se bo to nadaljevalo, so pa visoke želje tudi v klasičnem spustu. Treniral sem zelo trdo in upam, da se mi bo to obrestovalo."

Bo proga zgoraj ali spodaj?

Zadnje čase ima Soča zelo visok vodostaj, tako da še ni dokončno znano, kje bo potekala trasa proge na prvenstvu. "Na Soči vozim že od vsega začetka, tako da glede tega ne vidim težav. Vprašanje je samo zaradi varnosti. Na izbirnih tekmah je bila Soča zelo visoka, tako da so morali tekmo prestaviti na zgornji del, kjer proga ni tako zahtevna. Slovenskim tekmovalcem bi zagotovo bolj ležala spodnja trasa, kjer smo veliko trenirali in je tehnično zahtevnejša. Sam si želim, da bo proga spodaj in da bo mogoče izpeljati lepo in zanimivo prvenstvo," odkrito priznava Žnidarčič, ki je znan po tem, da mu ustreza menjava ritma na progi. "Zgornja proga je bolj ravninska in ni menjav ritma. Jaz sem šprinter po naravi in mi menjave ritma ustrezajo. Na spodnji progi je veliko menjav ritma in veliko je težkih predelov, kjer je treba biti tehnično dosti bolj dovršen," je še za konec povedal Žnidarčič.

Ne spreglejte