Žnidarčič pravi vodja ekipe

Slovenski spustaši so se vrnili iz več kot uspešnega svetovnega prvenstva, kjer se je s tremi kolajnami okitil Nejc Žnidarčič, izkazali pa so se tudi mladi tekmovalci.

1 / 2

Foto: Jakob Marušič

2 / 2

Foto: Jakob Marušič

Poleg Nejca Žnidarčiča sta slast svetovnih prvakov okusila mlada Tim Kolar in Maks Frančeškin, ki sta skupaj z Nejcom v ekipnih vožnjah osvojila nekoliko presenetljivo zmago. Tudi najmlajši v ekipi Simon Oven se je izkazal z 12. mestom v klasičnem spustu in 4. mestom v ekipnih vožnjah v klasičnem spustu.

Nad rezultati je bil več kot navdušen Srečko Masle, ki je pred leti na tej progi tudi sam osvajal kolajne. "Zopet se je izkazala odlična pripravljenost naših tekmovalcev. Moram omeniti, da so bili odnosi znotraj ekipe zelo dobri. Nejc je na tem prvenstvu pokazal, da zna biti dober vodja, tako da je tudi meni, kot trenerju, zelo olajšal delo. Njegovo tretje mesto v "klasiki" je bila dobra podlaga za naprej, tako da se je na koncu fantastično razpletlo. Tudi v ekipnih vožnjah v sprintu, kjer smo nekako potihoma računali na bron, a na koncu je izpadlo najbolje za nas," je z zadovoljstvom razlagal dolgoletni trener kajakašev in kanuistov na divjih vodah. Zasijala pa je tudi iskrica upanja. Morda bi bila lahko v prihodnje disciplina sprint vključena na OI. "Na prvenstvu sem se udeležil sestanka vseh trenerjev, kjer je bil prisoten predsednik mednarodne kajakaške zveze José Perurena López, ki je tudi član mednarodnega olimpijskega komiteja. Dejal nam je, da bodo v prihodnje delali na temu, da bi morda tudi to disciplino skušali vključiti na olimpijske igre."

Maks Frančeškin: Nejc je po prvi vožnji miril zadeve

Svoj komentar po svetovnem prvenstvu je dal Maks Frančeškin, ki si je že pred prvenstvom največ obetal od sprinta. Mladi kajakaš se je izkazal že v posamični vožnji, ko je zasedel zanj odlično 8. mesto."Po drugem teku kvalifikacij v sprintu, se mi je zdelo, da mi na tej progi ne morem storiti napake. Tudi če bi odpeljal še deset voženj, bi vse odpeljal na visokem nivoju. Prav drugi tek kvalifikacij, kjer sem dosegel 6. čas, mi je dal prepotrebne samozavesti za naslednji dan. V ekipnih vožnjah pa je bila loterija. Favorizirani so bili so sicer Francozi in Čehi, vendar smo to loterijo na koncu dobili mi," je povedal član Kajak kanu kluba Ljubljana, ki ni skoparil s pohvalami Nejca Žnidarčiča. "Nejc nam je dajal nasvete, kako se lotiti sam tekme … tudi po prvem teku ekipnih voženj je miril zadeve, tako da jaz in Tim nisva bila preveč nervozna pred drugim tekom. In tudi sicer nam je dostikrat delil nasvete."

Kolarju je manjkalo treninga na divji vodi

Timu Kolarju se svetovno prvenstvo ni izšlo po njegovih željah, vendar je bil obliž na rano zlata medalja v ekipnih vožnjah. "Zame se prvenstvo ni začelo najbolje. Že v klasični tekmi v posamični konkurenci nisem imel svojega dne, nisem se najbolje počutil. Naslednji dan, ko smo imeli ekipno tekmo v klasičnem spustu, sem se počutil nekoliko bolje, saj smo moj čas iz posamičnih voženj popravili za šest sekund, a je žal na koncu zadostovalo 4. mesto, kar je kljub vsemu odličen rezultat. Prav tako mi ni čoln stekel v sprintu, tako da je bila moja samozavest na ekipnih vožnjah v sprintu že nekoliko načeta, ampak mi je potem le uspelo odpeljati dve dobri vožnji. In to je bilo na koncu dovolj za naš ekipni uspeh," je povedal študent fizike, ki je mnenja, da je imel premalo treninga na dvijo vodi. "Če se nekoliko ozrem nazaj, se mi zdi, da sem imel premalo treninga na divji vodi. Opravil sem praktično samo tri dni treninga na progi in čoln me potem enostavno ni ubogal," je še za konec dodal Tim.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano