Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2018,
11.50

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

1

Natisni članek

Žiga Jeglič Cas doping

Petek, 10. 8. 2018, 11.50

5 let, 8 mesecev

Epilog doping zgodbe Žige Jegliča

Znano je, kakšna kazen je za olimpijski lapsus doletela Jegliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

1

Žiga Jeglič | Žiga Jeglič je za napako pri uživanju zdravila z liste prepovedanih dobil zgolj osem mesecev prepovedi igranja. Kazen je začela teči že februarja letos, ko je bil znan rezultat dopinške kontrole. | Foto Sportida

Žiga Jeglič je za napako pri uživanju zdravila z liste prepovedanih dobil zgolj osem mesecev prepovedi igranja. Kazen je začela teči že februarja letos, ko je bil znan rezultat dopinške kontrole.

Foto: Sportida

Slovenskemu hokejistu Žigi Jegliču, ki je februarja letos na olimpijskih igrah v Pjongčangu oddal pozitivni dopinški test, je Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani zaradi kršitve dopinških pravil naložilo osem mesecev prepovedi igranja. Kazen, ki je začela teči že 20. februarja letos, ko je igralec izvedel za test in takoj prenehal igrati, bo tako odslužil že 20. oktobra 2018. Jeglič, ki je odločitev Casa medijem posredoval sam, je z odločitvijo zadovoljen.

"V postopku mi je bila izrečena precej nižja kazen od prvotno zahtevane (dve leti), saj nam je uspelo dokazati, da pri meni v zvezi z dogodkom in kršitvijo antidoping pravil ni obstajala večja krivda ali malomarnost (t. i. no significant fault or negligence), saj sem bil diagnosticiran z astmo in sem zaupal navedbam zdravnikov, da Berodual v predpisanih dozah ni prepovedan," je Jeglič, ki si je sicer želel še krajše kazni, ki bi mu omogočila, da bi že septembra lahko začel sezono, zapisal v sporočilu za javnost.

Jeglič obžaluje dogodek in dejstvo, da o uporabi zdravila ni bil bolje obveščen. | Foto: Vid Ponikvar Jeglič obžaluje dogodek in dejstvo, da o uporabi zdravila ni bil bolje obveščen. Foto: Vid Ponikvar

Dodal je, da je bila kot dodatna olajševalna okoliščina upoštevano tudi njegovo popolno sodelovanje v postopku. "Zaradi vsega navedenega je bilo ugotovljeno, da je moja stopnja krivde zgolj lahka, temu primerna pa je bila tudi izrečena kazen. Obžalujem, da je do tega dogodka sploh prišlo in da tudi sam nisem bil bolj osveščen."

Sportal Šok iz Pjongčanga: Žiga Jeglič pozitiven na testu dopinga
Spomnimo: Jeglič je po pozitivnem testu na olimpijskih igrah dejal, da je zdravilo berudual za zdravljenje določenih bolezni spodnjih dihal, pozabil prijaviti med terapevtske izjeme. Za malomarnost sta mu grozili dve leti prepovedi igranja.

30-letni Gorenjec je še sporočil, da se veseli nadaljevanja pogajanj s klubi močnejših evropskih lig, ki so v tem času izrazili zanimanje zanj. Nazadnje je igral za hokejski klub Neftehimik iz Nižnekamska, kjer pa so se mu predčasno zahvalili za sodelovanje.

Več sledi ...

Ne spreglejte