Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 12. 2014,
20.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Živa Dvoršak Robert Markoja

Četrtek, 18. 12. 2014, 20.26

7 let, 12 mesecev

Živa Dvoršak, Robert Markoja in SD Grosuplje najboljši v letu 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Strelska zveza Slovenije (SZS) je na slovesni prireditvi na Ptuju nagradila najboljše posameznike in društva v sezoni 2014. V ženski konkurenci je slavila Živa Dvoršak, v moški Robert Markoja.

Dvoršakova se je tej sezoni znova izkazala, z univerzo West Virginia je osvojila ameriško študentsko prvenstvo NCAA, na evropskem prvenstvu v Moskvi je bila osma z zračno puško, najboljše predstave pa prikazala na tekmah svetovnega pokala v Gaju pri Pragerskem, kjer je z zračno puško zasedla peto, v disciplini MK puška trojni položaj pa sedmo mesto. V tej sezoni je imela v boju za prestižno domačo nagrado hudo "tekmico" v Petri Dobravec, ki je v polnem sijaju zablestela na septembrskem svetovnem prvenstvu v Granadi, ko je z zračno pištolo osvojila četrto mesto in prva v slovenski strelski reprezentanci izpolnila normo za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016.

"Pričakovano ali nepričakovano, menim, da si je v tej sezoni več strelk zaslužilo laskavo nagrado, vključno s Petro Dobravec. Sistem točkovanja je takšen, da so na koncu odločale malenkosti. Nagrade sem vesela, vsako priznanje mi veliko pomeni, nenazadnje pa čestitam tudi drugim strelkam," je po današnji slovesni prireditvi - s klavirskim vložkom jo je dodatno popestril strelec Kevin Venta - v najstarejšem slovenskem mestu dejala trikratna zaporedna prejemnica nagrade za najboljšo strelko, medtem ko je v moški konkurenci lovoriko za najboljšega strelca - absolutni rekorder je Rajmond Debevec z 31. tovrstnimi zmagami - prvič osvojil 41-letni Markoja.

"Ob vsakem priznanju so občutki lepi, ne glede ali gre za tekmovanje ali na tovrstnih prereditvah. V minulih letih se mi je naslov za strelca leta vselej izmikal, pravilnik točkovanja pa je bil letos na moji strani," je dejal Markoja, po Boštjanu Mačku drugi Prekmurec, ki je osvojil laskavo domačo strelsko priznanje.

Strokovna služba SZS je nagradila tudi najboljše v mlajših starostnih kategorijah. V mladinski sta slavila Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje) in Sašo Stojak (SK Ptuj), v kadetski Lia Lazar (SD Portorož) in Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof), v pionirski pa Urška Hrašovec (SD I. Pohorski bataljon Ruše) in Nik Matek (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem).

Zlato plaketo za organizacijsko delo v SZS so prejeli podjetje Domel Železniki za uspešno sodelovanje in podporo strelskemu športu, SD Vrhnika ob 60-letnici in SD Štefan Kovač Turnišče ob 40-letnici delovanja, bronasto plaketo pa Matevž Kerlatec za dolgoletno in uspešno delo v strelstvu in novinar RTV Slovenija Drago Soršak.

Zlato plaketo so prejeli tudi Veselka Pevec, Gorazd Franček Tiršek in drugouvrščena ekipa s svetovnega prvenstva invalidov v Suhlu (Veselka Pevec, Damjan Pavlin in Gorazd Franček Tiršek ter trenerja Aleš Kosmač in Polona Sladič), srebrno plaketo Petra Dobravec in Rajmond Debevec.

Bronasto plaketo so prejeli Albina Marinčič, Naja Prezelj, Alojz Evelin Mikolič Sobotič, Katarina Fevžer, Nik Matek, Lia Lazar, David Rožman, Jagoda Tkalec, Jan Kolenc, Klavdija Jerovšek, Erik Kandare, Urška Kuharič, Žan Kelenc, Teja Razboršek, Jan Šumak, Petra Vernik, Tadej Žalik, Tilen Kos Šturm, Živa Dvoršak, Robert Markoja, Renata Oražem, Željko Moičević, Blaž Kunšek, Damir Mikec, Rudolf Rener in Denis Vatovec ter SD Železniki, SD Impol Slovenska Bistrica, SD I. Pohorski bataljon Ruše, SD Trzin, SK Brežice, SD Črenšovci, SD Cerknica, SD Kovinar Ormož, SD Vrhnika in SD Dušan Poženel Rečica.

Ne spreglejte