Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2023,
8.32

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Andrej Jelenc Luka Božič Peter Kauzer

Ponedeljek, 27. 3. 2023, 8.32

1 leto

Zimzeleni Peter Kauzer zmagal na mednarodni tekmi v Solkanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Peter Kauzer | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Peter Kauzer med kajakaši in Luka Božič med kanuisti sta zmagovalca močne mednarodne tekme ICF slalomistov na divjih vodah na Soči.

Med kajakaši je zmagal Peter Kauzer z vožnjo brez dotikov in dobro sekundo naskoka pred drugouvrščenim Italijanom Zenom Ivaldijem. Tretji je bil Nemec Tim Bremer.

Kauzer je najboljšo vožnjo prihranil prav za konec. V finalu je postavil pol sekunde boljši čas kot v polfinalu, v kvalifikacijah pa je bil Hrastničan sedmi. Tik pod zmagovalnim odrom je tekmo končal mladi Celjan Lan Tominc, Ulan Valant je bil sedmi, Martin Srabotnik osmi, Žan Jakše pa deseti.

Luka Božič je po uvodni tekmi v Tacnu, slavil še v Solkanu. | Foto: Nina Jelenc Luka Božič je po uvodni tekmi v Tacnu, slavil še v Solkanu. Foto: Nina Jelenc

Zmaga je ostala doma tudi med kanuisti, kjer se je s progo najbolje spopadel Luka Božič, ki je bil na progi najbolj natančen, ni pa bil najhitrejši. Vloga najhitrejšega je pripadla mladincu Žigi Linu Hočevarju, lanskemu mladinskemu evropskemu podprvaku. Ob prvo mesto pa je bil zaradi dotika vratc in pribitka dveh sekund.

Tretji je bil Italijan Roberto Colazingari, olimpijski in evropski prvak Benjamin Savšek pa je bil četrti. V finalu je veslal še Anže Berčič in zasedel deveto mesto.

Eva Alina Hočevar je bila druga. | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Eva Alina Hočevar je bila druga. Foto: Kajakaška zveza Slovenije V ženski konkurenci sta zmagi odšli v Nemčijo. Med kanuistkami je zmagala Elena Lilik, svetovna prvakinja leta 2021 v tej kategoriji, vsega pet stotink sekunde pa je za njo zaostala Eva Alina Hočevar. Lea Novak je priveslala do šestega mesta, Alja Kozorog pa je bila osma.

Med kajakašicami je zmagala olimpijska prvakinja Nemka Ricarda Funk, ki je imela pred tekmicami velikansko prednost več kot štirih sekund in pol. Tako kot v kanuju se je tudi v kajaku na drugo mesto uvrstila Eva Alina Hočevar, ki je bila edina slovenska finalistka med kajakašicami.

Andrej Jelenc (tretji z leve) | Foto: ECA Andrej Jelenc (tretji z leve) Foto: ECA Na kongresu evropske kajakaške zveze (ECA), ki je potekal v Grčiji, so delegati volili predsednika, podpredsednika in nekaj članov upravnega odbora. Za podpredsednika evropske kajakaške zveze je bil izvoljen direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc.

Andrej Jelenc je ob izvolitvi povedal: "V čast mi je, da so mi delegati zaupali mesto podpredsednika. Na tem mestu nameravam s svojimi izkušnjami pomagati novemu predsedniku in generalnemu sekretarju pri uresničitvi idej novega programa evropske kajakaške zveze. Z dobrimi odnosi s člani mednarodne kajakaške zveze pa lahko pripomoremo tudi pri boljšem sodelovanju z ICF."

Ne spreglejte