Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2024,
12.52

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

evropske igre

Sreda, 27. 3. 2024, 12.52

1 mesec

Zelena luč evropskim športnim igram leta 2027 v Istanbulu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
evropske igre | Foto Aleš Fevžer

Foto: Aleš Fevžer

Izvršni odbor Evropskega olimpijskega komiteja (EOC) je na svojem marčevskem zasedanju v glavnem mestu Italije Rimu soglasno prižgal zeleno luč Istanbulu v Turčiji za četrto izvedbo evropskih športnih iger, ki bodo leta 2027, so danes sporočili iz Evropskega olimpijskega komiteja.

Soglasna podpora Turčiji za organizacijo evropskih športnih iger leta 2027 sledi pritrdilnemu poročilu delegacije strokovnjakov, ki je marca obiskala Istanbul.

Strokovnjaki so preučili vse vidike zmožnosti mesta za organizacijo iger, vključno s prizorišči, prevozom, varnostjo, nastanitvijo in objekti za športnike. Člani izvršnega odbora kot pozitivno izpostavljajo tudi načrt turških organizatorjev, ki nameravajo uporabiti obstoječo infrastrukturo.

Predsednik EOC Spiros Kapralos je izrazil zadovoljstvo, da Istanbul izpolnjuje vse pogoje za gostitelja evropskih iger leta 2027. "To je odlična novica tako za evropske športnike kot za mesto. Istanbul in Turčija sta že dolgo dobra prijatelja mednarodnega športa, Istanbul je vtkal šport v tkivo vsakdanjega življenja svojih prebivalcev. Zavedamo se, da bo to idealen kraj, kjer bodo lahko leta 2027 zablesteli najboljši evropski športniki."

Načrtujejo, da bodo tudi kvalifikacije za OI 2028

Načrtujejo, da bi športna tekmovanja na evropskih igrah služila tudi kot kvalifikacijski turnirji za nastop na poletnih olimpijskih igrah, ki bodo leta 2028 v Los Angelesu.

Evropski olimpijski komite bo dokončno odločitev o organizatorju evropskih iger leta 2027 sprejel na generalni skupščini, ki bo 6. in 7. junija letos v Bukarešti.

Premierne evropske športne igre so izpeljali leta 2015 v Bakuju v Azerbajdžanu, leta 2019 so bile v Minsku v Belorusiji, leta 2023 pa v Krakovu na Poljskem.

Preberite še:

 

Ne spreglejte