SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žbogar na evropskem prvenstvu zdrsnil na 15. mesto

0

termometer

Tretji dan evropskega prvenstva v jadranju v razredu finn pred Barcelono so prireditelji izpeljali samo en plov, skupaj pa v treh dneh prvenstva štiri od predvidenih šestih.

V Barceloni se odprto evropsko prvenstvo razreda finn preveša v drugo polovico. Danes so prireditelji po težavah in čakanju le izpeljali četrti plov.

Vasilij Žbogar je v današnji edini regati na cilj prijadral na 43. mestu, skupno pa zdrsnil na 15., kar je daleč od želenih mest. Danes so pričakovali več vetra kot v preteklih dneh, a tudi tokrat ga je bilo le za vzorec. Po daljšem čakanju so le izpeljali eno regato, v kateri pa mu nič ni šlo po načrtih.

"Hitrost jadrnice ni prava, težko je jadrati" "Danes je bilo še malo slabše kot prva dva dneva, zelo težke razmere, malo vetra, na trenutke nič, na trenutke zelo malo, tako da nikakor ni šlo. Hitrost jadrnice ni prava, težko je jadrati, ne jadram pogosto po sredini in vedno veliko izgubim. Danes je bil prav tak dan, ko sem po sredini poskušal ujeti nekaj jadrnic, pa sem samo izgubljal. Potem je še veter obrnil za 40 stopinj in se ni dalo več nič pridobiti," je o današnjem dogajanju povedal Izolan, ki je v skupnem seštevku izgubil sedem mest.

Mladinec Jan Orel je končal na 84. mestu in ostaja na skupno 82. mestu.

"Razmere so zelo težke, na morju se dogaja vse" Po štirih odjadranih regatah je na odprtem evropskem prvenstvu v vodstvu Novozelandec Josh Junior, ki ima devet točk prednosti pred Madžarom Zsomborjem Bereczom, 23 točk pa zaostaja trenutno tretji Nizozemec Pieter Jan Postma. Do danes vodilni Hrvat Milan Vujasinović je peti, Vasilij Žbogar pa na 15. mestu zaostaja že za 66 točk.

Aktualni evropski prvak, Hrvat Ivan Kljaković Gašpić, je šele 20. "Razmere so zelo težke, na morju se dogaja vse, zelo je nepredvidljivo, kar kažejo tudi rezultati. Nekaterim jadralcem se uspe držati v ospredju, drugi zelo nihamo, ampak veter je za vse enak," je razmere opisal drugi z lanskega evropskega prvenstva.

Mladinec Jan Orel je končal na 84. mestu in ostaja na skupno 82. mestu.

Pred jadralci sta še dva dni jadranja, v soboto se bo najboljših deset pomerilo v regati za medalje, preostali pa v finalni regati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin