SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žbogar brez možnosti za medaljo

3

termometer

Izolan Vasilij Žbogar je pred četrtkovo regato za medalje na evropskem prvenstvu v jadranju v Helsinkih v razredu finn šesti (83 točk).

Vendar pa po 21. in drugem mestu v tokratnih regatah Žbogar nima več možnosti za odličja. Tina Mrak in Teja Černe sta v razredu 470 s petega zdrsnili na 15. mesto (140 točk), regata za medalje pa bo v petek.

V moškem razredu 470, ki se bo prav tako končal v petek, sta na 26. mestu Mitja Mikulin in Sebastian Prinčič (162 točk).

Hrvat Ivan Kljaković Gašpić (26 točk) vodi v razredu finn, drugi in tretji sta Britanca Giles Scott (32) in Andrew Mills (51), sledita pa Francoz Thomas le Breton (62) in Nizozemec Pieter-Jan Postma (73). Čeprav finalna regata šteje dvojno pa je Žbogar preveč oddaljen od prvih treh mest, da bi se lahko vpletel v boj za stopničke. Kljub temu bo dosegel dober končni izkupiček v razredu, v katerem po prestopu iz laserja, v katerem je bil drugi in tretji na OI, nastopa šele dobro leto dni.

Mrakova in Černetova sta izgubila deset mest zaradi diskvalifikacije v deveti regati, ki pa se jima ne odšteva več iz skupnega seštevka, ker sta maksimalni pribitek dobili že v četrtem plovu, ko sta prehitro startali. V razredu 470 sta med jadralci na čelu ostala Avstralca Mathew Belcher in Malcolm Page (30 točk), med jadralkami pa sta vodstvo prevzeli Španka Tara Pacheco in Berta Betanzos (52).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin