Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2017,
17.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žan Luka Zelko

Torek, 19. 9. 2017, 17.57

6 let, 7 mesecev

Žan Luka Zelko ni bil v ospredju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Žan Luka Zelko | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Splitu se je končalo letošnje svetovno prvenstvo v razredu laser standard, na katerem je nastopil tudi Mariborčan Žan Luka Zelko. Trenutno najboljši Slovenec v tem olimpijskem razredu je po skrajšanem tekmovalnem programu na koncu osvojil 34. mesto in v nekaterih plovih pokazal, da lahko poseže po najvišjih mestih.

V šestih dneh je organizatorjem uspelo izpeljati deset od dvanajstih predvidenih plovov, vetrovni pogoji pa so bili zelo raznovrstni. Od šibkega pa vse do močnega vetra. Jadralci niso jadrali le zadnji tekmovalni dan, ko je bil veter preveč nepredvidljiv in se je organizator odločil, da prvenstvo zaključi z rezultati petega tekmovalnega dne.

"Končal sem na solidnem 34. mestu. Mislim, da imam še veliko prostora za napredek, a sem vsekakor zadovoljen s tem, da od leta 2015 izboljšujem uvrstitve na svetovnih prvenstvih. Na zadnjem svetovnem prvenstvu sem recimo končal na 112. mestu. Z mislimi sem sedaj že usmerjen k regeneraciji in evropskemu prvenstvu, ki se bo v Barceloni začelo v začetku oktobra. Tam zopet želim pokazati dobro formo in poseči po še višjih mestih, morda se boriti s prvo deseterico," je povedal Zelko.

Napak v svojem jadranju se zaveda in ne manjka veliko, da jih odpravi: "Majhne napake v zadnjih dneh so me stale uvrstitve v prvo dvajseterico in prepričan sem, da jih bom v prihodnosti odpravil in se bom lažje kosal z najboljšimi vse do zadnjega plova."

Nov svetovni prvak je postal Ciprčan Pavlos Kontides, ki ga lahko štejemo za domačina, kajti večino treningov opravi prav v Splitu. Drugo mesto je osvojil aktualni olimpijski prvak Tom Burton iz Avstralije, tretji pa je bil še en Avstralec in sicer Matthew Wearn.

Evropska elita se bo iz Splita počasi odpravila proti Barceloni, kjer se bo prvega oktobra pričelo evropsko prvenstvo za olimpijska razreda laser standard moški, laser radial ženske in neolimpijski razred laser radial moški.

Ne spreglejte