Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2014,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jošt Zakrajšek svetovni pokal

Sobota, 24. 5. 2014, 18.32

8 let

Zakrajšek v Szegedu enajsti na 1000 metrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kajakaš Jošt Zakrajšek je na tretji in hkrati zadnji letošnji tekmi svetovnega pokala na mirnih vodah v Szegedu veslal v finalu B na 1000 metrov.

Tu je zasedel drugo mesto, skupno pa 11. mesto v razvrstitvi na 1000-metrski razdalji. Kajakašica Anja Osterman je v finalu C na 500 metrov zasedla sedmo, skupno pa 25. mesto. Zmagal je Nemec Max Hoff. Zakrajšek je z 11. mestom dosegel najboljši letošnji rezultat na tekmah svetovnega pokala na tej razdalji. Na prvi tekmi v Milanu je tekmovanje končal na 14. mestu, pred tednom dni v Račicah pa je bil 17. Nekoliko bolje kot na preteklih tekmah je veslal že v kvalifikacijah in polfinalu, a to vseeno ni bilo dovolj za prvo uvrstitev v finale A v sezoni.

Kanadčan Adam Van Koeverden je dobil finale B, Zakrajšek je na drugem mestu za njim zaostal slabe tri sekunde in pol. "Glede na trenutno stanje sem zadovoljen. Veslal sem najbolje, kolikor je bilo mogoče, tako taktično kot fizično. Seveda bi si želel, da bi bila hitrost še višja, a sezona se je začela, kot se je, od tu je treba graditi naprej. Glede na prejšnji dve tekmi svetovnega pokala lahko rečem, da je bil narejen delni napredek," je povedal Zakrajšek, ki bo tako imel nekaj boljše občutke pred evropskim prvenstvom, ki bo v začetku julija.

Drugi dan tekmovanja je nastopila tudi Anja Osterman, na 500 metrov je bila v finalu C sedma. V skupni razvrstitvi ji je uvrstitev iz finala C prinesla 25. mesto, zmage pa se je veselila domačinka Danuta Kozak. V popoldanskem delu programa je Ostermanova nastopila še v kvalifikacijah in polfinalu na 200 metrov. V obeh nastopih na tej razdalji je zasedla sedmi mesti.

V nedeljo tekmovalce čaka še zadnji dan v Szegedu. Izmed slovenskih predstavnikov na Madžarskem bo nastopil Jošt Zakrajšek, ki bo veslal na 5000 metrov. Na prvih dveh tekmah v Italiji in na Češkem si je na tej razdalji priveslal dve šesti mesti.

Ne spreglejte