SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj odbojka na mivki pritegne toliko ljudi?

3

termometer

S sobotnim finalom na Kongresnem trgu se je končal eden najbolj priljubljenih športnih dogodkov pri nas Ljubljana Beach Volley Challenge, ki je spet izpolnil prav vsa pričakovanja.

Športno dogajanje s spremljevalnim delom je z nočnim finalom poskrbelo za spektakel, kakršnega je organizator najavljal že pred začetkom tekmovanja. Tribune, ki so bile letos dvakrat večjih kapacitet, so v času polfinala in finala spet pokale po šivih. Potencial športa in dogodka je velik, zato bodo sedišča v prihodnjih letih brez dvoma segala še bližje Ljubljanskemu gradu.

"To je z razlogom najbolj gledan olimpijski šport"

Zakaj takšen dogodek privabi toliko ljudi, smo vprašali organizatorja tekmovanja, direktorja agencije Extrem Simona Rožnika. "Odbojka na mivki je z razlogom najbolj gledan olimpijski šport. Malokatera panoga med tekmovanjem tako vključi občinstvo v navijanje, da na večjih tekmovanjih obiskovalec dobi vtis, da gre za vnaprej naučene koreografije. Gledalec se na dogodku čuti del igrišča, za kar ponavadi poskrbita DJ in povezovalec dogodka."

Svojevrstna atrakcija sta tudi nočna izvedba in kulisa Kongresnega trga. "Vsako malenkost na Kongresnem trgu smo skrbno načrtovali in predvideli. V svoji postavitvi smo tako morali upoštevati ulično razsvetljavo, ki je del trga. Z njihovo umestitvijo na igralni del smo spet poskrbeli za nekakšen unikum," je povedal Rožnik.

"Gre za izjemno atraktiven šport"

Potencial takšnega dogodka za mesto je pojasnila direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek: "Dogodek je težko primerjati z drugimi športnimi dogodki v mestnem središču. Gre za izjemno atraktiven šport, ki privabi veliko ljudi, ki se v središču zadržujejo ves dan. Pri drugih športih v središču mesta to ni tako izrazito. Za nas sta zanimiva tudi mednarodna udeležba in ime Ljubljana v nazivu dogodka."

Še je prostor za izboljšave

Svoje vtise in pogled na dogodek pa je po končanem dogodku strnil tudi naš najbolj uveljavljen sodnik v odbojki na mivki Anton Pevc. Pevc, ki je v svoji sodniški karieri sodil na turnirjih najvišjih ravni Grand Slam in Major ter bo naslednjič delil pravico v Izraelu na kvalifikacijah za olimpijske igre, je dogodek izjemno pohvalil. "Seveda je tudi tukaj še prostor za izboljšave, vendar smo na dobri poti."

Pevc meni, da lahko s skupnim delom in izkušnjami posameznikov dogodek doseže nove dimenzije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin