Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 7. 2020,
19.34

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Iztok Čop Rajko Hrvat veslanje

Nedelja, 5. 7. 2020, 19.34

3 leta, 9 mesecev

Zagreb potrdil pričakovanja v veslaškem taboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Rajko Hrvat | Rajko Hrvat ostaja prvi slovenski veslač- | Foto VZS

Rajko Hrvat ostaja prvi slovenski veslač-

Foto: VZS

Slovenski veslači so konec tedna nastopili na mednarodni veslaški regati v Zagrebu. Prvi veslač v državi še naprej ostaja ostaja Rajko Hrvat, ki tudi na Jarunu ni imel resnejšega tekmeca v lahkem skifu, selektor Iztok Čop pa je zadovoljen tudi z ostalimi reprezentančnimi kandidati.

"Zelo dobro sliko o pripravljenosti smo dobili že na testiranjih po rahljanju ukrepov koronakrize. Veslači pa so to zdaj potrdili tudi na regati na Bledu in v Zagrebu. Generalno so res vsi pokazali najmanj to, kar smo od njih pričakovali. Vidi se konstanten napredek, pred glavnimi tekmami sezone pa seveda vsem še malo manjka," pravi Iztok Čop, ki obenem opozarja, da z izjemo Hrvata posadke še niso na nivoju, da bi res konkurirale v članski konkurenci za medalje, a kot pravi, imajo tekmovalci izredno voljo in delajo v zelo dobrem ozračju.

Napredujejo tudi preostali

Ob Rajku Hrvatu je Čop v članski konkurenci opozoril še na lep napredek dvojca Miha Aljančič/Aleš Jalen ter Izolčanke Nine Kostanjšek.

"Čakajo nas sklepne priprave, piljenje forme in upam, da tudi še kakšna testna tekma," pravi Iztok Čop. | Foto: Vid Ponikvar "Čakajo nas sklepne priprave, piljenje forme in upam, da tudi še kakšna testna tekma," pravi Iztok Čop. Foto: Vid Ponikvar

V kategoriji do 23 let sta velik skok naprej naredila Mariborčana Nik Krebs in Jure Čas v dvojcu brez krmarja. "Napredujeta iz tekme v tekmo," tako Čop, ki ga navdušuje tudi Izak Žvegelj, sin njegovega nekdanjega soveslača iz začetka 90. let Denisa Žveglja, s katerim sta skupaj posegla po odličju tako na svetovnem prvenstvu kot na olimpijskih igrah. "V zadnjem obdobju res izredno hitro napreduje in to tako v skifu kot tudi v dvojcu."

Na EP tudi s četverci

V mladinski konkurenci ima Slovenija močna dvojna dvojcu v ženski in moški konkurenci, Čop pa za letošnje evropsko prvenstvo napoveduje tudi sestavo četvercev.

"Zdaj imamo glede na kategorije devet do 14 tednov časa do EP. Upam, da bodo prvenstva res izvedena, saj je to za tekmovalce izredno pomembno. Čakajo nas sklepne priprave, piljenje forme in upam, da tudi še kakšna testna tekma," še pravi Čop, ki upa, da se bo morda našel ustrezen termin regate na Madžarskem.

Preberite še:

Rajko Hrvat
Sportal Hrvat naredil, kar si je zamislil, in suvereno zmagal
Ne spreglejte