Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2013,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

padalci Elan

Sobota, 13. 7. 2013, 20.26

8 let

Za stopničke so slovenski padalci tokrat trepetali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko so slovenski padalci uvodni dve tekmi letošnjega svetovnega pokala opravili z odliko, ekipa Elan je dvakrat zapored slavila, so tokrat v Nemčiji za njihov renome kar malce razočarali.

Predvsem to velja za prvi dve seriji, v katerih so aktualni svetovni prvaki zbrali kar 52 centimetrov (toliko ali še manj jih običajno zberejo skozi celotno tekmovanje v osmih serijah, op. a.), kar se jim v zadnjem desetletju še ni primerilo. Vremenske razmere so bile zelo neugodne, predvsem neugoden veter je bil kot zaklet za naše padalce. Naši so takšnih razmer sicer vajeni, a tokrat se z vetrom niso spoprijateljili, kar jih je po dveh serijah pahnilo na rob deseterice, podobno se je godilo tudi Ptujčanom. Od tretje serije naprej so naši le strnili vrste in počasi napredovali po lestvici navzgor, v šesti seriji pa so bili že na tretjem mestu. Vodilnih pozicij so ves čas čvrsto oklepali Italijani in Čehi, ki v nasprotju s tekmeci niso grešili.

Najbolj svetla točka slovenske odprave je bil Senad Salkič, ki je med posamezniki do četrte serije prepričljivo vodil, v peti in šesti je zbral pet centimetrov, a je bil še vedno v igri za stopničke. Ekipno so naši ohranili razliko pred zasledovalci in se na koncu veselili tretjega mesta, ki je bilo prigarano. Žal so se stopničke izmuznile Salkiču, ki je v zadnjih treh serijah nabral preveč centimetrov, a navkljub temu pristal na zelo dobrem četrtem mestu. "Po centimetrih sodeč bi lahko rekel, da je to ena naših najslabših tekem, a vseeno moramo biti zadovoljni z uvrstitvijo. Vremenske razmere so bile tukaj zelo neugodne, v to past smo se ujeli tudi sami, a kot sem že rekel, na koncu šteje uvrstitev in stopničke so vselej velik uspeh," je tekmovanje ocenil Senad Salkič.

Podobno kot Elan so slabše začeli tudi Ptujčani, a so tudi Štajerci z dvema Leščanoma v svojih vrstah iz serije v serijo pridobivali in na koncu osvojili zelo solidno šesto mesto. "Čeprav so bile vremenske razmere sila neugodne in zelo spremenljive, pa je centimetrov vsekakor preveč. Sam sem sicer skakal dokaj solidno, a ker šteje končni rezultat smo z njim zadovoljni, vsekakor pa bi bil lahko boljši," je po tekmovanju dejal Matjaž Pristavec, skupaj z Domnom Vodiškom sedmi med posamezniki.

Pred padalci je mesec premora, četrto tekmo svetovnega pokala pa bo čez mesec dni gostil italijanski Belluno. Tja se bodo Slovenci odpravili z vodstvom v skupnem seštevku.

Ne spreglejte