Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2022,
9.21

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Natisni članek

Fan Zhendong Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Sobota, 22. 10. 2022, 9.21

1 leto, 6 mesecev

WTT champions, Macau, namizni tenis

Jorgić brez presenečenja proti številki ena: Nimam si česa očitati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Fan Zhendong | Številka 1 Fan Zhendong je s 3:0 premagal Darka Jorgića. | Foto Guliverimage

Številka 1 Fan Zhendong je s 3:0 premagal Darka Jorgića.

Foto: Guliverimage

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu močnega turnirja WTT champions v Macau. S 3:0 (-5, -5, -10) ga je premagal prvi igralec sveta, Kitajec Fan Zhendong.

Štiriindvajsetletni Hrastničan, sicer evropski podprvak iz Münchna, je bil v prvih dveh nizih nemočen proti prvemu igralcu lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF).

Petindvajsetletnik iz Guangzhouja je prva niza dobil z 11:5, v nadaljevanju pa se je moral šestkratni svetovni prvak močno potruditi, da je dvoboj končal po treh nizih. V napeti končnici je bil od Jorgića vseeno boljši z 12:10.

"Pokazal, zakaj je prvi igralec sveta"

"Nimam si česa očitati. Izgubil sem proti prvemu igralcu sveta, pokazal sem dobro formo, boril sem se od začetka do konca, vendar to ni bilo dovolj. Fan Zhendong je pokazal, zakaj je prvi igralec sveta, čez celoten dvoboj ni delal lahkih napak, sam sem jih, pa tudi v ključnih trenutkih bi verjetno moral odigrati drugače. Bil sem preveč pasiven, tako da sem mu omogočil napade, v tretjem pa je bila sreča res na njegovi strani. Če ne bi imel štirih 'pardonov', bi se niz morda razpletel drugače," je obračun s Kitajcem komentiral Jorgić, ki je z mislimi že na naslednjem turnirju. Jorgić je obstal v četrtfinalu. | Foto: Reuters Jorgić je obstal v četrtfinalu. Foto: Reuters

"Z igrami v Macau sem bil zadovoljen, kar je dobra napoved za veliki finale WTT, na katerem bo igralo le 16 najboljših na svetu. Iskreno upam, da bom tudi na njem prikazal dobre igre, če bom imel še malo sreče pri žrebu, lahko naredim še kakšen korak naprej," je pred odhodom v Xinxiang še dejal trenutno osmi igralec sveta.

Kitajca čaka Tajvanec

V današnjem popoldanskem polfinalu se bo prvi igralec sveta pomeril s Tajvancem Yun-Jujem Linom. Zadnji je s 3:2 v nizih ugnal Francoza Alexisa Lebruna. Preostala četrtfinalna obračuna bosta na sporedu še danes dopoldne.

Jorgić je v bil v prvem krogu turnirja v Macau s 3:2 v nizih boljši od najboljšega portugalskega igralca, Marcosa Freitasa, sicer 33. igralca svetovne lestvice. V osmini finala pa je osmi igralec lestvice ITTF prav tako s 3:2 ugnal Nemca Patricka Franzisko, klubskega kolega pri nemškem Saarbrücknu.

Darko Jorgić sredozemske igre 2022
Sportal Jorgić napredoval v četrtfinale
Ne spreglejte