SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse nared za odbojkarski spektakel: potrebno je le še lepo vreme!

3

termometer

V petek in soboto bo v središču Ljubljane močen mednarodni turnir v odbojki na mivki Ljubljana Beach Volley Challenge, vsekakor športni dogodek, ki ga ne gre zamuditi.

Odbojka na mivki je v Sloveniji že imela svoje mesto, ki jo idejni vodje tega velikega projekta v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije želijo ponovno dvigniti na višjo raven. Lokacija ne bi mogla biti bolj primerna. Igralo se bo kar na nam dobro znanem Kongresnem trgu v Ljubljani. "Podoben turnir smo nameravali narediti že v prvem letu mojega mandata, a nam je za vse skupaj zmanjkalo časa. Tokrat je drugače in v sodelovanju s podjetjem Extrem nam je uspelo vse skupaj tudi uresničiti. Želim si, da bi bil turnir lep primer dobre organizacije in da bi na njem lahko gradili tudi v prihodnje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem mojim sodelavcem na zvezi, seveda podjetju Extrem, igralcem, ki so si vzeli čas in nam pomagali, in seveda Mestni občini Ljubljana, ki nam je odstopila prostor, kjer verjamem, da bo pravi odbojkarski spektakel," je za uvod povedal Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenija.

Zakaj ravno odbojka?

Na tiskovni konferenci je bil tudi Simon Rožnik, direktor Extrema in idejni vodja projekta. "Zakaj odbojka? Odbojka na mivki je res spektakularen šport. O organizaciji takega večjega dogodka razmišljamo že tri leta, zdaj pa smo le zbrali pogum, našli čas in se lotili tega projekta. Z odbojkarsko zvezo smo dobro zavihali rokave, skupaj bomo poskusili pripraviti referenčni turnir in tako prepričati še preostale sponzorje, da se splača vložiti. Prepričan sem, da bomo uspešni."

Prihodnje leto stopiti še korak ali dva naprej

Turnir v Ljubljani pa naj ne bi bil muha enodnevnica, pač pa turnir, na katerem bi se gradilo tudi v prihodnje. Po besedah Gregorja Humerce, generalnega sekretarja OZS, naj bi že prihodnje leto na slovenskih tleh lahko videli dva ali tri podobne velike turnirje, morda nekega dne tudi turnir svetovne serije FIVB. "S projektom želimo izkoristi vse te potenciale, ki jih ta atraktiven šport ponuja. Tukaj jih je več, vsaj kar zadeva trženje, obenem pa je naš cilj omogočiti lažji razvoj slovenskih odbojkarjev. Za razvoj igralcev so potrebni močni turnirji, naša naloga pa je, da jim to omogočimo. Mogoče pa bomo imeli čez čas tudi Slovenci spet igralce, ki bodo uspešno nastopali v svetovni ligi."

Zemljak: Z Janom se dobro poznava

Da je to mogoče, sta konkreten primer tudi povratnica Erika Fabjan in Nejc Zemljak. Erika bo v Ljubljani nastopila s sestro Katarino, Nejc pa z Janom Pokeršnikom, s katerim v tem poletju nista imela veliko skupnih treningov. "Jan je imel reprezentančne obveznosti v dvoranski odbojki, sam pa sem dobršen del poletja namenil tudi šolskim aktivnostim. Poznava se že od prej, tako da večjih težav z uigranostjo ne bi smelo biti," je na druženju s sedmo silo povedal Zemljak, ki se je ozrl tudi na konkurenco. Izstopata predvsem Argentinca Pablo Bianchi in Julian Azaad , ki sta tako kot Poki in Zemljak nastope v Celovcu končala že v kvalifikacijah. "Argentinca sta glavna favorita, saj redno igrata na najmočnejših turnirjih na svetu. Letos sta premagala že nekaj slovitih izjemnih imen. Tukaj sta še Brazilec Mauricio Gaudie, nekdanji svetovni podprvak do 23 let, tudi avstrijski par je odličen. Skratka, to so vse dvojice, ki lahko vse osvojijo turnir. Seveda je tudi najin cilj zmagati vsako tekmo, ali je realen ali ne, pa bomo videli," pred začetkom razmišlja Zemljak.

Turnir v Ljubljani bosta odprli Erika in Katarina Fabjan

Že v četrtek so v Črnučah potekale kvalifikacije, kjer smo dobili še zadnjih osem dvojic, ki bodo nastopile na glavnem turnirju močnega mednarodnega turnirja v Ljubljani v moški in ženski konkurenci.

Glavni turnir se bo začel s skupinskim delom, kjer se bo v vsaki konkurenci pomerilo 12 dvojic. V štirih skupinah bodo po tri dvojice, ki se bodo pomerile med sabo. Najboljši dve pa si zagotovita nastop v četrtfinalu.

Torej za odbojkarski spektakel je vse nared, za piko na i pa bi bilo potrebno samo še lepo vreme. Prvi bosta na centralno igrišče na Kongresnem ob 10. uri stopili Erika Fabjan in Katarina Fabjan, ki se bosta za prvi točki udarili z Nino Lovšin in Tjašo Jančar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin