Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2012,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dalibor Volaš Polona Hercog

Četrtek, 16. 2. 2012, 20.32

8 let

Volaš in Hercogova športnika Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mestna občina Maribor - Urad za šport in Športna zveza Maribor sta v dvorani Tabor razglasila najboljše športnice in športnike minulega leta 2011.

Pri ženskah je to postala najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, pri moških pa si je naslov prislužil nogometaš Maribora Dalibor Volaš.

Hercogova si je naslov športnice Maribora prislužila kot 36. igralka na lestvici WTA, z zmago na turnirju v Bastadu, uvrstila se je polfinale turnirja v Ciudad de Mexicu, četrtfinale Barcelone, v osmino finala v New Havnu, na grand slamih v Parizu, Wimbledonu in New Yorku pa je prišla med najboljših 64. Je prvi lopar članske reprezentance v svetovni skupini pokala Federacij.

V ženski konkurenci je bila druga še ena teniška igralka, Katarina Srebotnik, ki je v dvojicah s Čehinjo Kveto Peške zmagala v Wimbledonu, Dohi, Eastbournu, bila finalistka v Sydneyju, na Dunaju, v Madridu ter polfinalistka odprtega prvenstva ZDA, igralki pa sta osvojili tudi drugo mesto na mastersu. Tretje mesto je pripadlo taekwondojistki Nuši Rajher, ki je nedavno tega izpolnila tudi normo za nastop na letošnjih olimpijskih igrah, tokratno žirijo pa je prepričala s prvim mestom na tekmah svetovnega pokala v Nemčiji in Avstriji, drugim mestom na tekmi svetovnega pokala na Hrvaškem in tretjim na tekmi svetovnega pokala v Srbiji.

Pri moških je mariborsko športno srenjo najbolj prepričal Volaš, ki je bil prvi strelec prvaka Maribora in drugi na listi prvoligaških strelcev. Z dobrimi predstavami se je Volaš izkazal tudi v evropski ligi. Drugo mesto za Volašem je osvojil odbojkar Sebastijan Škorc, udeleženec že štirih evropskih prvenstev, na lanskem na Dunaju se je z reprezentanco uvrstil med najboljših 12 ekip. Igral je za klube v ligi prvakov, jeseni pa se je v mariborski klub vrnil kot igralec in trener. Tretji med posamezniki je bil lanski zmagovalec, smučar prostega sloga Filip Flisar, ki je med drugim zmagal na tekmi svetovnega pokala.

V ekipni konkurenci glede na lani sprememb ni bilo, pri ženskah so naslov ubranile mariborske odbojkarice, pri moških pa nogometaši. Najboljša ekipa pri ženskah so postale odbojkarice Nove KBM Maribora, pri moških pa tudi tako kot že lani nogometaši Maribora. Naslov je ubranil še trener slednjih Darko Milanič, ki bo v vitrino postavil novo lovoriko za najboljšega trenerja leta 2011.

Naziva perspektivnih športnice in športnika sta si prislužila teniška igralka Tjaša Šrimf in telovadec Miha Šmigoc, najboljša ekipa v individualnih športnih panogah pa je postal Železničarski šahovski klub. Naj šolsko športno društvo je osnovna šola Tabor I, pred OŠ Bojana Ilicha in OŠ Ludvika Pliberška.

Ne spreglejte