Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 1. 2015,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka pokal Slovenije Luka Koper Calcit Volleyball Nova KBM Branik

Sobota, 17. 1. 2015, 11.38

8 let

Vodene koze odnesle prvo podajalko, Kamničanke si želijo hat-trick

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta konec tedna bodo prvo lovoriko podelili tudi pri odbojkaricah. V Braslovčah bo potekal zaključni turnir pokala Slovenije.

V njem bodo spet glavne favoritinje igralke Nove KBM Branik, toda, kot meni njihov trener Bruno Najdič, to še zdaleč ne pomeni, da bodo na koncu tudi zmagovalke. Mariborčanke so bile favoritinje tudi lani, a jim je naslov speljala ekipa Calcita Volleyballa. Kamničanke bi v primeru slavja v tem tekmovanju zmagale še tretjič zapored.

Kamničanke naj bi bile na papirju tudi letos glavne konkurentke Mariborčank, tudi zato, ker jih je pred kratkim okrepila nekdanja mariborska blokerka Elena Kučej. A Najdič ne opozarja le na Calcit, ampak tudi na preostali ekipi, na Luko Koper in tudi na gostiteljice turnirja, igralke Braslovč, polfinalne tekmice njegove ekipe, ki lahko prav tako favoriziranima ekipama zagrenijo življenje. "Med ekipami ni tako velike kakovostne razlike. Vsekakor na papirju favoriti obstajajo, a sam menim, da vsaka lahko premaga vsako. Tako kot mi lahko presenetimo kakovostnejše tekmice, lahko tako one nas. Mi za zdaj razmišljamo le o Braslovčah, ki so nas lani enkrat že presenetile. So dovolj kakovostne, da nas ob nepravem pristopu premagajo, še posebej ker bodo igrale pred svojimi navijači. Mi moramo bolj kot o rezultatu razmišljati o igri, moramo biti osredotočeni na točko za točko. Le tako bo prišel tudi rezultat. Jasno pa je, da Nova KBM Branik v domačih tekmovanjih razmišlja le o prvem mestu, ne morem reči, da nas zanima drugo ali tretje," je dejal Najdič.

Vrnitev odlične Američanke

Njegove varovanke so med prazniki dokaj uspešno nastopale na močnem turnirju v Turčiji, a ker je šlo bolj za prijateljski turnir, prave slike o stanju ekipe ni dobil. "Prijateljske tekme so eno, uradne pa nekaj drugega. Trenutno ne vem, kje točno smo, to bo pokazal šele turnir v Braslovčah. Moram reči, da so se dekleta med odmorom po prvem delu sezone najprej dobro spočila, nato pa zagnano delala. Z njimi sem zelo zadovoljen, seveda pa upam, da se bo to pokazalo tudi na igrišču," je z zagnanostjo ekipe zadovoljen Najdič, ki ima nekaj težav z zdravstvenim stanjem igralk: "Organizatorka igre Sara Najdič je prebolela vodene koze, tako da najbrž ne bo igrala, zamenjala jo bo Angelina Ajnihar. Pred časom nas je zapustila reprezentantka Monika Potokar, ki jo je nadomestila Sarah Ammerman, sicer naša nekdanja igralka, ki pa bo potrebovala nekaj časa, da se vključi v ekipo. Prav tako še vedno ne morem računati na poškodovano Niko Blagne, zanjo je sezona izgubljena."

Svoje načrte imajo tudi preostale ekipe. Mlada ekipa Braslovč bo igrala pred svojimi navijači, letos je v evropskem tekmovanju že dokazala, da se lahko enakovredno kosa tudi z boljšimi ekipami. Luka Koper je vodilna ekipa prvenstva, njeni glavni aduti so reprezentantki Sara Valenčič, ki je lani pokal osvojila s Calcitom, letos pa bo poskušala v polfinalu ugnati svoje nekdanje soigralke, in Tina Kaker ter ameriška organizatorka igre Amanda Bible, vse boljše in boljše pa so tudi mlajše koprske igralke.

Misli le pri Kopru

"S soigralkami smo se že veliko pogovarjale o Koprčankah. Dobro nam je znano, da v domačem prvenstvu igrajo zelo dobro. Nanje se že nekaj časa pripravljamo in sploh ne razmišljamo o Mariborčankah. Zagotovo gre za zelo dobro ekipo, ki ima v svojih vrstah dve zelo izkušeni igralki, Saro Valenčič, ki je še lani igrala za Calcit, in ameriško organizatorko igro Amando Bible, zato bomo morale resnično narediti vse, da ne bo presenečenja. Vsekakor si želimo ubraniti pokalni naslov, a kot rečeno, najprej bo treba premagati Luko Koper," je v svojih prvih izjavah po prihodu v Kamnik dejala novinka Kučejeva, ki v ekipi Gašperja Ribiča še ne pričakuje vidnejše vloge.

Kamničanke so lani pokal osvojile drugič, medtem ko so Mariborčanke v tem tekmovanju zmagale že 13-krat. Koprčanke so pokal dvignile v sezoni 1996/97, Braslovčanke pa bodo nasploh prvič zaigrale na zaključnem turnirju.

Ne spreglejte