Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2018,
18.49

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Vid Oštrbenk ekstremni slalom kanu kajak

Nedelja, 22. 7. 2018, 18.49

5 let, 9 mesecev

svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu

Vid Oštrbenk peti na svetovnem prvenstvu v ekstremnem slalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Vid Oštrbenk | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

V okviru svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v italijanski Ivreji so organizirali tudi svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu v omenjenih starostnih kategorijah. V tej disciplini se je preizkusil Vid Oštrbenk, letošnji mladinski državni prvak v ekstremnem slalomu na divjih vodah, in prišel vse do polfinala. Na koncu je zasedel peto mesto. 

Kolajne v ekstremnem slalomu za kajakaše do 18 in 23 let bi sicer morali podeliti že v petek, a je organizatorje v spremembo programa prisilila narava, saj se je nad Ivrejo razbesnelo pravo neurje, ki je onemogočilo normalen potek tekmovanja.

Uspeli so izpeljati kvalifikacijske vožnje na čas, ki so določile, kdo je veslal v kateri skupini na izpadanje, ter osmini finala kajakašev tako med mladinci kot mlajšimi člani. Ko bi se morali tekmovalci pomeriti v četrtfinalnih vožnjah, pa so bili zaradi dežja tekmovanje primorani prestaviti. Sprva so načrtovali, da bi tekmovanje izpeljali v soboto pozno popoldne, a so nato v soboto dokončno odločili, da bodo tekme na sporedu v nedeljo po zaključku glavnega dela prvenstva.

Vid Oštrbenk | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

Mlada kajakaška disciplina, ki nekoliko spominja na smučarski kros

Edini slovenski predstavnik v tej mladi kajakaški disciplini, ki nekoliko spominja na smučarski kros, saj se po progi istočasno spustijo po štirje tekmovalci, Vid Oštrbenk je že v petek nastopal zelo dobro. V kvalifikacijskih vožnjah na čas je postavil šesti čas izmed vseh tekmovalcev na startu, kot prvi pa je priveslal v cilj svoje skupine v osmini finala.

Uspešno je nadaljeval tudi v nedeljo, kjer je v četrtfinalnem nastopu odlično startal in si takoj na začetku pridobil prednost, ki je ni izpustil vse do konca. Poleg slovenskega reprezentanta je v polfinale kot drugi napredoval tudi Španec Pau Echaniz.

V polfinalu je  Oštrbenk znova hitro startal, a nato v gneči pred prvo oviro nekoliko obstal, tako da so se pred njega vrinili tekmeci iz Španije, Francije in Švice. Oštrbenk je uspešno nadaljeval, a mu je za napredovanje v finale malo zmanjkalo, saj je v cilj priveslal kot tretji, napredovala pa sta dva najhitrejša kajakaša skupine. Na koncu je zasedel peto mesto.

Vid Oštrbenk | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

Naslova mladinskega svetovnega prvaka v ekstremnem slalomu na divjih vodah se je veselil Švicar Jan Rohrer, drugi je bil Čeh Jakub Krejči, tretji pa Španec Pau Echaniz.

Eva Alina Hočevar
Sportal Eva Alina Hočevar za konec četrta, Niko Testen osmi
Eva Alina Hočevar
Sportal Eva Alina Hočevar svetovna mladinska prvakinja
Ne spreglejte