Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 6. 2011,
21.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tine Urnaut

Nedelja, 5. 6. 2011, 21.44

7 let, 12 mesecev

Veselin Vuković: Nemogoče je vse tekme zlahka dobiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska članska odbojkarska reprezentanca po štirih tekmah v evropski ligi še ne pozna poraza, vseeno pa so Hrvati dodobra preizkusili pripravljenost čete Veselina Vukovića.

Veselin Vuković, selektor Slovenije: "Danes smo po pričakovanju imeli težko delo, nemogoče je namreč vse tekme zlahka dobiti. Mislim, da je hitro slovo Sebastijana Škorca, ki je igrišče zapustil zaradi zdravstvenih težav, po prvem nizu nekako porušilo našo zbranost, njegov odhod se je precej občutil. V četrtem nizu smo slabše servirali, kar se je poznalo pri točkah. Precej smo že zaostajali in porabili veliko energije, da smo se vrnili v niz. V igro sem poslal Klemna Čebulja, kar se je izkazalo za dobro potezo. Odigral je dobro, brez obremenitev, tudi v zadnjem nizu se je izkazal. Zmagali smo, dobili v ekipo dva novinca, ki nam bosta pomagala tudi na vse prej kot lahkih tekmah v Veliki Britaniji."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Mislim, da se na vsaki drugi tekmi pozna izčrpanost igralcev, poleg tega tudi naša neuigranost bolj pride do izraza. Izčrpani smo od priprav, saj smo največ delali na fizični pripravi, zaradi tega je bilo v naši igri tudi veliko vzponov in padcev. Na tem moramo delati v prihodnje in glavno je, da smo danes v ključnih trenutkih stopili skupaj in znali zaključiti nize v našo korist. V petem nizu smo odigrali na zelo solidni ravni. Ko smo dobro servirali, smo dobro igrali tudi v bloku in obrambi, tudi sprejem je bil precej boljši od tekmečevega. Napake pa moramo odpraviti."

Radovan Malević, selektor Hrvaške: "Zelo sem zadovoljen z našo igro, še enkrat pa čestitam Slovencem, ki so čvrsto odigrali od začetka do konca. Vendar pa smo tudi mi danes odigrali na višji ravni, prikazali smo lepo evropsko odbojko. S tem, kar sem danes videl pri naši ekipi, sem lahko zelo zadovoljen, mislim, da smo na pravi poti. Optimizem je upravičen, imamo ambicije, vse je na svojem mestu. Slovenija je absolutni favorit te skupine, želim ji, da zmaga in da se uvrstiti na zaključni turnir na Slovaško."

Timofej Žukovski, kapetan Hrvaške: "Danes smo prikazali precej boljšo igro kot včeraj. Spet vse čestitke Sloveniji za zmago. Mi smo danes igrali precej bolj skoncentrirano. Po včerajšnji tekmi smo imeli sestanek, kjer smo se pogovorili, staknili glave in se dogovorili, da bomo igrali bolj koncentrirano od začetka do konca, kar nam je tudi uspelo. Tekma je bila lepa tudi za publiko in vsa čast gledalcem za lepo atmosfero, ki so jo ustvarili."

Ne spreglejte