Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2018,
12.03

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Jekaterina Vedenejeva Aleksandra Podgoršek Anja Tomazin

Četrtek, 13. 9. 2018, 12.03

5 let, 7 mesecev

Vedenejeva in Podgorškova v Sofiji z odliko s trakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Aleksandra Podgoršek | Aleksandra Podgoršek je lahko zelo zadovoljna. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Aleksandra Podgoršek je lahko zelo zadovoljna.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski reprezentantki v ritmični gimnastiki Jekaterina Vedenejeva in Aleksandra Podgoršek sta zadnji dan ekipnega tekmovanja SP z odliko opravili nastopa s trakom. Državna prvakinja Podgorškova je pred nastopi zadnje skupine z oceno 16,200 točke med 76 tekmovalkami na devetem mestu, naturalizirana Rusinja Vedenejeva pa s 16,450 na sedmem.

Danes sta imeli slovenski ritmičarki na 36. svetovnem prvenstvu v Sofiji na sporedu še kvalifikacije s trakom. Obe sta sestavi oddelali brez napak in zasluženo prejeli visoki oceni; s trakom so ocene za točko ali dve nižje kot pri preostalih rekvizitih. Tudi ekipno je Slovenija pred zadnjo skupino nastopajočih na desetem mestu. Cilj je bil izboljšanje rezultata z zadnjega ekipnega SP 2015 - 25. mesto -, kar bo Slovenkam, v reprezentanci je poleg 24-letne Vedenejeve in 17-letne Podgorškove tudi 17-letna Anja Tomazin, nedvomno uspelo.

Nastop brez napak

"Danes smo oddelali nastop brez napak. Aleksandra je sicer en rizik netočno vrgla, sicer pa je dobro naredila vse, težine lepo in tudi nastopila zelo samozavestno, kar je za tako mlado tekmovalko lep uspeh. Temu primerna je tudi ocena 16,200 točke za orodje, ki ima praviloma najnižje ocene, saj gre za najtežji rekvizit. Tudi Katja je vajo dobro oddelala, naredila ni nobenih napak in prejela 16,450. Zadovoljni smo z današnjimi nastopi obeh deklet," je iz Sofije sporočila vodja ekipe in trenerka reprezentance Lena Salaujova.

Težave z rekviziti ruske zvezdnice

Danes zvečer bo na sporedu tudi finale najboljše osmerice s kiji in trakom, bržkone brez slovenske udeležbe. Znane bodo že tudi ekipne svetovne prvakinje, naslov branijo olimpijske, svetovne in evropske prvakinje Rusinje, ki pa so imele danes veliko smolo. Da je trak najtežji med vsemi rekviziti, kaže tudi primer ruske zvezdnice Arine Averine. Ta je s trakom najprej naredila velik vozel, vzela nadomestni rekvizit, nato pa se je zlomil še ta. Ocena 13,800 točke zagotovo ni to, kar so v ruskem taboru od nje pričakovali. Najvišjo oceno tekmovanja s trakom ima sicer njena rojakinja Aleksandra Soldatova (19,900).

Aleksandra Podgoršek
Sportal Slovenke z odliko oddelale nastope z obročem

 

Ne spreglejte