Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2013,
19.51

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Triglav Žusterna

Sobota, 15. 6. 2013, 19.51

4 leta, 8 mesecev

Vaterpolisti Triglava povedli v finalu DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vaterpolisti kranjskega Triglava so v prvi tekmi finala vaterpolskega državnega prvenstva premagali koprsko Žusterno tesno z 11:9 (4:2, 2:2, 3:2).

Moštvi igrata na tri zmage, naslednja tekma pa bo v ponedeljek ob 20.45 v Kopru. Uvodna finalna tekma državnega vaterpolskega prvenstva v Kranju je postregla s pravim rezultatskim presenečenjem, saj so bili vaterpolisti koprske Žusterne v nasprotju s pričakovanji na pragu presenečenja. V izenačenem obračunu, Kranjčani so imeli vseskozi majhno rezultatsko prednost, so gostje z Obale v uvodu zadnje četrtine izid celo poravnali na 8:8.

V končnici pa je gostom s Primorske zmanjkalo moči in vedno potreben kanček športne sreče. Tekmo je odločil Jaša Kadivec. Minuto pred koncem so imeli gostje igralca več v bazenu in priložnost, da vnovič izenačijo na 10:10, a so domači prestregli slabo podajo, Kadivec pa je v nasprotnem napadu postavil končni izid.

"Začeli smo dobro, nato pa smo slabo igrali v napadu, se prezgodaj iz neizdelanih položajev odločali za strele. Tudi obramba je bila drugačna, kot smo se dogovorili, in tekma je bila v končnici zato zelo izenačena," je po tekmi povedal trener Triglava Primož Troppan, ki je priznal, da se je tokrat zelo poznala odsotnost Luke Komatarja.

Zadovoljen koprski trener

Zelo zadovoljen je bil koprski trener Marino Cetin: "V končnici smo bili blizu, imeli smo priložnost za še boljši dosežek, a se nam ni izšlo. A vseeno, vsa čast fantom, ki so pokazali, da znajo igrati zelo dober vaterpolo." Za tekmo v Kopru pa slednji dodaja: "Triglav ostaja favorit, a danes se je videlo, da jih lahko tudi presenetimo. Za to bo treba igrati še bolje in vsekakor bomo to tekmo natančno analizirali in skušali v ponedeljek v naši igri še kaj popraviti."

Za Triglav so zadeli Gašper Kalan (5), Jaša Kadivec (3) in Čedomir Todič (3), za Žusterno pa Matija Frajman (5), Nejc Potočnik (2), Boško Krivičić in Rene Černeka.

Vaterpolisti Branika so v prvi tekmi za tretje mesto državnega prvenstva premagali Olimpijo s 16:12 (1:0, 6:4, 4:3, 5:5). V malem finalu ekipi igrata na dve dobljeni tekmi, druga tekma bo v soboto, 22. junija, v Ljubljani.

Ne spreglejte