SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vasilij Žbogar v olimpijskem muzeju

3

termometer

Čez dobra dva meseca se bo v Takahumi na Novi Zelandiji začelo najpomembnejše dejanje letošnje sezone v razredu finn, svetovno prvenstvo. Vasilija Žbogarja pa je razveselilo še nekaj.

Po vrnitvi s predolimpijske regate v Rio de Janeiru je Vasilij Žbogar del priprav na prvenstvo opravil v domači Izoli, zdaj pa je spet v Španiji: "Trenutno sem v Valenciii, tu bom opravil dvotedenske priprave, poudarek bo na treningih na vodi, saj mi jih, zaradi dolge rehabilitacije po poškodbi reber, primanjkuje."

Pred odhodom na Novo Zelandijo pa ga bo pot vodila še na Gardsko jezero: "V prvi polovici oktobra bom treniral na Gardi, tam so v tem času razmere odlične in upam da bom lahko čim več časa preživel na vodi."

Že več kot desetletje Izolan navdušuje s svojimi jadralskimi uspehi, ki so opaženi tudi na mednarodni ravni: "V olimpijskem muzeju v Lozani je na razstavi predstavljen del moje opreme in uspehov in moram reči, da sem zelo ponosen, da sem del te izjemno priznane razstave. To mi daje še dodatno voljo in motivacijo ter potrditev, da sem z dvema olimpijskima medaljama naredil nekaj velikega, nisem pa še rekel zadnje besede."

Priložnost za novo dokazovanje bo že novembra na svetovnem prvenstvu, a to je le etapni cilj do najpomembnejšega tekmovanja, olimpijskih iger. "Po predolimpijski regati in spoznavanju razmer v zalivu smo naredili program priprav v Riu. Na prizorišču bi rad preživel čim več časa, glede na to, da so razmere na regatnih poljih specifične in zelo spremenljive, bo potrebno v Braziliji opraviti precej več treningov in priprav kot smo pričakovali," je še dodal Žbogar, ki pa do konca svetovnega prvenstva o olimpijskih igrah ne bo razmišljal, saj se tudi na svetovnem prvenstvu želi pokazati v čim boljši luči.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin