Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 8. 2020,
15.09

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Alja Kozorog Luka Božič Martin Srabotnik Tacen

Nedelja, 16. 8. 2020, 15.09

3 leta, 8 mesecev

Tacen, evropski in slovenski pokal, 2. dan

V Tacnu tokrat slavje za Srabotnika, Božiča in Kozorogovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Martin Srabotnik | Martin Srabogtnik je bil danes boljši od Petra Kauzerja. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Martin Srabogtnik je bil danes boljši od Petra Kauzerja.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Slalomisti na divjih vodah so se v Tacnu drugi dan zaporedoma merili na tekmi evropskega in slovenskega pokala, hkrati pa so opravili tudi drugo izbirno tekmo za reprezentanco. Zmagali so kajakaš Martin Srabotnik, kanuist Luka Božič, kajakašica Nemka Elena Apel in kanuistka Alja Kozorog.

Kajakaško konkurenco je v polfinalu dodobra pokoril Peter Kauzer, ki je za več kot tri sekunde ugnal Vida Kurda Marušiča in Nika Testena. V finalu pa je Hrastničan naredil dva dotika in končal na tretjem mestu. Za zmagovalcem Martinom Srabotnikom je zaostal 3,45 sekunde. Drugi je bil Testen (+0,85).

"Na izbirnih tekmah bom imel naslednji teden še nekaj dela. Z drugo vožnjo sem bil kar zadovoljen. Včeraj sem se odločil, da bom popoldne počival, ker sem bil utrujen po ogrevanju in vožnji. Vem, da sem hiter in da lahko takšne čase postavljam v vsaki vožnji. Upam, da bo šlo naslednji teden bolje," je povedal Srabotnik.

Božič pred Savškom

Pri kanuistih je polfinale dobil sobotni zmagovalec Lenarčič pred Luko Božičem, Anžetom Berčičem, Jušem Javornikom in Benjaminom Savškom, v finalu pa je zmagal Božič, ki je za 0,45 sekunde ugnal Savška. Tretji je bil Francoz Jules Bernardet (+3,36), Lenarčič je bil četrti, Berčič pa peti.

"Ta vikend sem začel dirkati, kar sem pokazal na včerajšnji in današnji tekmi. V zadnjih štirinajstih dneh smo malo spustili s treningi, začeli delati bolj usmerjene v zelo pomembne tekme, to so izbirne tekme in prav tako evropski pokal. Mislim, da sem prvi vikend opravil zelo dobro," je dejal Božič.

Med kajakašicami slavila Nemka, med kanuistkami pa Alja Kozorog

Polfinale kajakašic je pripadel Urši Kragelj, ki so ji sledile Nemka Elena Apel, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, Eva Terčelj je bila sedma. V finalu pa je bila najhitrejša Aplova pred Hočevarjevo (+1,85), Novakovo (+2,92) in Kragljevo (+4,22), ki je imela en dotik. Terčeljeva je bila šesta z dvema dotikoma.

Alja Kozorog je zmagala med kanuistkami. | Foto: Nina Jelenc Alja Kozorog je zmagala med kanuistkami. Foto: Nina Jelenc

Med kanuistkami so se v polfinalu od Slovenk najbolje znašle Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak, ki so zaostale le za Nemko Eleno Apel, v finalu pa je slavila Kozorogova z 1,38 sekunde prednosti pred Aplovo, Hočevarjeva je bila tretja, Novakova pa šesta.

Skupno zmago v evropskem pokalu, za katero sta šteli sobotna in nedeljska tekma, je med kajakaši osvojil Peter Kauzer, ki je imel sicer enako število točk kot Niko Testen, a ob tem tudi zmago, enako je bilo med kanuisti, kjer je z nedeljsko zmago nagrado prejel Luka Božič. V ženski konkurenci je prednjačila Nemka Elena Apel, ki je osvojila nagrado za skupno zmago tako med kajakašicami kot kanuistkami.

Prihodnji konec tedna bosta v Tacnu potekali še tretja in četrta izbirna tekma, in sicer v okviru državnega prvenstva za člane in mladince.

Preberite še:

Peter Kauzer
Sportal V Tacnu zavladali Slovenci
Ne spreglejte