SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V središče Ljubljane bodo navozili 250 ton mivke: kaj se bo dogajalo?

4

termometer

Odbojkarska zveza Slovenije, v sodelovanju s podjetjem Extrem, tako 1. in 2. avgusta premierno predstavlja Ljubljana Beach volley Challenge.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo v začetku avgusta oživela plaža, na kateri se bodo z mednarodno konkurenco spopadli najboljši slovenski igralci in igralke odbojke na mivki. Turnir predstavlja velik izziv tako za organizatorje, ki bodo v mestno središče prepeljali kar 250 ton mivke, kot tudi igralce, ki bodo v soju žarometov navduševali v osrčju Ljubljane.

Organizatorji si želijo oživiti poletno odbojkarsko dogajanje v Sloveniji in tako slediti trendom, ki jih, s prirejanjem odmevnih mednarodnih turnirjev, narekujejo že praktično vse sosednje države. Odbojkarska zveza Slovenije in organizator s postopnimi koraki želita postaviti temelje za dolgoročni razvoj te priljubljene olimpijske panoge v Sloveniji, poleg tega pa za odbojko na mivki še v večji meri navdušiti slovenske igralce in igralke, ki bodo imeli kmalu na voljo tudi dvorano, v kateri bodo lahko trenirali skozi vse leto.

Že letošnji premierni turnir bo, ob odbojkarskem dogajanju, ponudil tudi pester spremljevalni program in kuliso, ki bo pritegnila obilo pozornosti. Odbojka na mivki namreč ni le športni dogodek, temveč tudi spektakel, ki je denimo na zadnjih olimpijskih igrah, s prizoriščem v mestnem jedru Londona, prekosil večino športnih panog. Prostor za takšno športno zabavo, ki po svetu združuje staro in mlado, je tudi v Ljubljani in tako bo Kongresni trg v celoti preoblečen v plažo, poleg igrišča bodo nasute peščene tribune, v parku in ob njem pa bo potekal bogat animacijski program za vse ljubitelje odbojke.

Projekt je vzbudil zanimanje in požel navdušenje tudi med najboljšimi slovenskimi igralci in igralkami odbojke na mivki, ki bodo imeli tako priložnost tudi v Sloveniji nastopiti na dogodku, vrednem ogleda. Uvodna avgustovska dneva v Ljubljani bosta tako ponudila vse, kar trenutno premore slovenska scena odbojke na mivki, vse skupaj pa bo še začinjeno z nastopi tujih parov in pestrim spremljevalnim programom, ki bo zagotovil odbojkarski žur do jutranjih ur.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin