Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2012,
16.15

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

paralimpijske igre Franc Pinter

Sreda, 5. 9. 2012, 16.15

2 leti, 11 mesecev

V Londonu dve 11. mesti in plavalni finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na paraolimpijskih igrah sedmi dan slovenski športniki nastopajo v petih panogah. Enajsti mesti sta dopoldne dosegla kolesar Roman Pongrac in strelec Frana Pinter.

Slovenska strelska ekipa je z nastopom Franca Pinterja končala sodelovanje na paraolimpijskih igrah. Izkušeni slovenski strelec je tekmoval že v četrti disciplini. Po uvodnih nastopih z zračno puško, ko je bil 8. in 15., je v torek tekmoval z malokalibrsko v ležečem položaju in bil 29., njegova zadnja tekma pa je bila preizkušnja v trojnem položaju z malokalibrsko puško. Pinter je zadel 1127 krogov, najbolj natančen je bil s 380 v klečečem položaju, kar mu je na koncu prineslo 11. mesto.

"Danes smo morda pričakovali finale, a so bile razmere zelo zahtevne. Prvi dve uri je bilo zelo mrzlo, tako da Pinterju ni steklo. V ležečem položaju je zadel štiri osmice, kar je preveč. Enajsto mesto ni slab rezultat, tudi če bi prišel v finale, pa ne bi imel možnosti za medalje, ker so bili prvi trije razred zase," je zadnji nastop svojih strelcev na igrah ocenila trenerka Polona Sladič. Dodala je, da so v strelskem taboru lahko zadovoljni s celotnimi igrami, čeprav so morda pričakovali kakšen finale več, predvsem pa se že s petih zaporednih iger v domovino vračajo z medaljo.

Slovito dirkališče Brands Hatch, kjer so v osemdesetih drveli tudi dirkalniki formule 1, pa gosti cestni del paraolimpijskega kolesarskega programa. Kolesarji so imeli na sporedu tekme v kronometru in med nastopajočimi je bil tudi edini slovenski udeleženec iger v tej panogi Roman Pongrac. Nastopil je v kategoriji C2, tekmovalci so morali prevoziti skupno 16 kilometrov. Slovenski kolesar je bil na koncu 11., takšno mesto je imel tudi že po polovici tekme. S povprečno hitrostjo 34,94 km/h je preizkušnjo končal z 2:53,33 minute zaostanka za zmagovalcem, Nemcem Tobiasom Grafom.

"Potekalo je tako, kot sem pričakoval, kronometer je bil zelo naporen in dal sem vse do sebe. Prizorišče pa je super. Prvič sem na paraolimpijskih igrah in upravičeno je to najbolj cenjeno tekmovanje na svetu," je dejal Pongrac, eden redkih udeležencev iger, ki ni imel posebnega kolesa za kronometer, ampak je moral spremeniti nastavitve na tistem, ki ga bo uporabil tudi v četrtek na cestni dirki.

Plavalec Darko Đurić je bil tudi v svojem drugem nastopu zelo uspešen. Potem ko je pred dnevi osvojil šesto mesto na 50 m prosto v kategoriji 4, a imel četrti čas predtekmovanja, je bilo danes na 100-metrski razdalji podobno. Đurić je krepko izboljšal svoj osebni rekord, plaval je 1:26,93 (prijavljeni čas je bil 1:31,76), s čimer je bil tretji v svoji skupini.

Ne spreglejte