Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
10.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

floorball

Četrtek, 22. 8. 2013, 10.19

6 let, 7 mesecev

V Ljubljani se obeta tridnevni praznik floorballa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med 23. in 25. avgustom bodo slovensko prestolnico zavzeli ljubitelji floorballa iz osmih evropskih držav. Na jubilejnem 10. prvenstvu Slovenije v floorballu se bo spopadlo rekordnih 30 ekip.

Kot veleva tradicija že zadnjih devet let, je konec avgusta vedno čas za največji floorball dogodek pri nas. Odprto prvenstvo Slovenije v floorballu bo v petek, 23. avgusta, stopilo v drugo desetletje, kar je organizatorje FKB Olimpija spodbudilo, da so stopili še stopnico višje. Na tridnevni festival pri nas vse bolj priljubljenega športa so uspeli privabiti rekordnih 30 moštev iz osmih evropskih držav, od tega jih bo v moški konkurenci nastopilo 24, v ženski pa šest.

Že v preteklosti so se turnirja, ki mnogim ponuja dober preizkus pred novim tekmovalnim obdobjem, hkrati pa poskrbi za obilico zabave in novih poznanstev, udeleževale ekipe iz naše bližnje in daljne okolice. In tudi letos ne bo nič drugače. Ob domačih moštvih bomo na delu lahko videli tudi ekipe s Češke, Finske, Slovaške ter iz Avstrije, Švice, Velike Britanije in Nemčije. Turnir se bo za razliko od lanskega leta, ko je potekal v nekdanjem košarkarskem hramu Tivoliju, odvijal na dveh prizoriščih. Za prestol na 10. odprtem prvenstvu Slovenije se bodo igralci borili v telovadnici Edvarda Peperka, ki je turnir že gostila, in v športni dvorani Kodeljevo.

Turnir bo v petek ob 8. uri odprla moška ekipa FBK Ljubljane, ki se bo pomerila s češkim Spartakom, na Kodeljevem pa bosta ob isti uri kot prva palice prekrižala aktualni slovenski prvak FBC Borovnica in ekipa FBK Galaks. Finalna obračuna bosta na sporedu v nedeljo, in sicer na Kodeljevem, dekleta se bodo za vrh udarila ob 15.10, fantje pa ob 16. uri. V ženski konkurenci bodo naslov branile članice moštva ŠDMH Zverine, v moški konkurenci pa so zadnja štiri leta vselej slavili Čehi. Je tokrat čas za slavje Slovencev? Podroben razpored tekem si lahko ogledate na 10. odprto prvenstvo Slovenije v floorballu.

Ne spreglejte