Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
13.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jernej Godec

Petek, 1. 6. 2012, 13.50

8 let

V Kranju svetovna prvakinja Herasimenja in Godec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kranj bo v soboto in nedeljo gostil močan mednarodni miting z udeležbo 360 plavalcev iz 14 držav, tudi s skoraj vsemi slovenskimi reprezentanti.

Posebnost mitinga pa je nastop svetovne prvakinje na 100 m prosto Belorusinje Aleksandre Herasimenja in nekdanjega slovenskega olimpijca Jerneja Godca. Močna udeležba reprezentantov iz Avstrije, Hrvaške, Srbije, Ukrajine in drugih držav je v dejstvu, da je večina plavalcev teden dni po evropskem prvenstvu v Debrecenu še v vrhunski formi, miting v Kranju pa nova priložnost v boju za olimpijske norme oz. izboljšanje norme B.

S slovenskega stališča bo zelo zanimiv tudi nastop Jerneja Godca, ki v ZDA sicer dela doktorat iz mikrobiologije, še vedno pa tudi trenira, kolikor mu to dopušča čas. Godec je prijavljen za nastopa na 50 m prosto in 50 m delfin. "Še vedno treniram, kolikor se da in seveda me zanima, kako hiter sem še," je to pospremil Godec, ki bo miting izkoristil tudi za druženje z nekdanjimi sotekmovalci v reprezentanci.

Kljub odsotnosti evropskega prvaka Damirja Dugonića bodo med bolj zanimivimi nastopi v moški kategoriji prav prsne discipline, kjer se bodo slovenski eliti pridružili Avstrijec Maxim Podoprigora, pa Ukrajinca Igor Borisik in Valerij Dimo ter Hrvat Saša Gerbec. Med dekleti pa bo prvi dan zelo zanimivo na 200 prosto, kjer se bodo meda sabo "udarile" prav vse članice slovenske bronaste ženske štafete 4 x 200 m prosto Mojca Sagmeister, Urša Bežan, Anja Klinar in Sara Isaković, pa presenečenje prvenstva Nastja Govejšek in nekaj zelo kakovostnih tujk na čelu z Italijanko Chiro Masini Luccetti.

Na 200 m prsno bo ob treh slovenskih reprezentantkah najmočnejša Ukrajinka Gana Dzerkal, v hrbtnem slogu Hrvatica Sanja Jovanović in Avstrijka Fabienne Nadaraja, v delfinu Avstrijec Dinko Jukić, Hrvat Mario Todorovič, v hrbtnem slogu Izraelec Guy Barnea, v ženskem sprintu pa ob Herasimenji še srbska reprezentantka Miroslava Najdanovski. S slovenskega stališča bo pomemben tudi nastop dolgoprogašice Tjaše Oder, mladinske svetoven prvakinja, ki bo po poškodbi nastopila prvič letos.

V soboto in nedeljo se bo predtekmovanje začelo ob 9. uri, finali pa ob 17.00.

Ne spreglejte